Kolme luotia taksin kylkeen – tuomittu ampuja vapautui ja karkotetaan nyt Suomesta

Tuomittu näki liikenteessä vihamiehensä taksiauton ja ampui liikkuvaan autoon kolme luotia.

Tuomittu näki liikenteessä vihamiehensä taksiauton ja ampui liikkuvaan autoon kolme luotia. (Kuvituskuva Fotolia)

Mies on otettu säilöön, ja poliisi ryhtyi valmistelemaan hänen poistamistaan maasta.

KARKOTUS Tapon yrityksestä tuomitulla, nyt vapautuneella ulkomaalaisella grillityöntekijällä ja keski-ikäisellä taksiyrittäjällä oli riitaa keskenään. Nuorempi mies oli todistajana jutussa, jossa taksimiestä syytettiin pahoinpitelystä.

Syytetty vaati todistajaa muuttamaan kertomustaan, koska pahoinpitelytuomio olisi voinut aiheuttaa taksiluvan menettämisen. Todistaja ei muuttanut kertomustaan, ja siitä käynnistyi uhkailujen kierre. Myöhemmin molemmat tuomittiin laittomasta uhkauksesta.

Grillityöntekijä ei tyytynyt pelkkään uhkailuun. Nokialla hän näki liikenteessä vihamiehensä taksiauton ja ampui liikkuvaan autoon kolme luotia. Taksimies veti päänsä alas ja kiihdytti pois paikalta. Tutkinnassa silloin 27-vuotiaan miehen käsistä ja sieraimista löytyi ruudin jäämiä. Hän väitti, että ne olivat jälkiä siitä, kun hän oli käsitellyt ilotulitteita.

Keskusrikospoliisin rikosteknisen laboratorion tutkimuksissa selvisi, että ilotulitteissa ei ole samoja aineita, joita on käsiaseen patruunoissa käytettävässä ruudissa. Grillityöntekijän tilillä oli muitakin rikoksia kuten pahoinpitelyjä, vainoaminen ja laiton uhkaus. Mies tuomittiin tapon yrityksestä ynnä muusta viiden vuoden vankeusrangaistukseen.

Muutaman vuoden istuttuaan nyt 30-vuotias mies on vapautunut vankeudesta. Ilo vapaudesta ei ollut pitkäaikainen. Pirkanmaan käräjäoikeus määräsi miehen säilöön otettavaksi, ja poliisi ryhtyi valmistelemaan hänen karkottamistaan kotimaahansa.

Lue myös: Kolme luotia taksiautoon – viisi vuotta tapon yrityksestä

Kommentoi Facebookissa