Kolme luotia taksiautoon – viisi vuotta tapon yrityksestä

Toinen miehistä ampui vihamiehensä liikkuvaan autoon kolme luotia.

Toinen miehistä ampui vihamiehensä liikkuvaan autoon kolme luotia. (Kuvituskuva Fotolia)

Miehet uhkailivat toisiaan tappamisella, uhkailut huipentuivat pistoolin laukauksiin.

RIKOS Tampereen käräjäoikeudessa nyt tuomittu 27-vuotias grillityöntekijä oli vuosi sitten todistajana jutussa, jossa taksiyrittäjää syytettiin pahoinpitelystä. Taksimies vaati todistajaa muuttamaan lausuntoaan, koska hän pelkäsi, että sakkotuomio vie häneltä taksiluvan.

Todistaja ei muuttanut lausuntoaan. Sen jälkeen alkoi uhkailujen kierre. Turkkilaismiehet uhkailivat toistensa tappamisella, ja samalla piti tappaa koko suku serkkuja myöten.

Kerran taksiyrittäjä tuli nuoren miehen työpaikalle jokin metalliesine kädessään ja teki kurkun leikkaamista kuvaavan eleen. Nuorempi mies uhkasi puolestaan tappaa taksiyrittäjän sekä tämän perheen. Syyttäjän mukaan kummallakin oli perusteltu syy pelätä turvallisuutensa ja omaisuutensa olevan vaarassa.

Viime marraskuussa osapuolet tulivat toisiaan vastaan liikenteessä. Tuolloin 27-vuotias mies ampui Nokialla kolme laukausta taksimiehen autoon. Kuljettaja oli sisällä. Päivän Lehti on kirjoittanut aiheesta artikkelissa Vaarallista välienselvittelyä.

Grillityöntekijän tilillä on useita muitakin rikoksia kuten pahoinpitelyjä, vainoaminen ja laiton uhkaus. Mies tuomittiin tapon yrityksestä sekä muista teoista viideksi vuodeksi vankeuteen.

Taksiyrittäjä puolestaan tuomittiin laittomasta uhkauksesta maksamaan 50 kappaletta 15 euron päiväsakkoja. Maksettavaa tuli yhteensä 750 euroa.

Kommentoi Facebookissa