Kolme poliisia oli hengenvaarassa – surmansa saaneen miehen asunnosta löytyi laittomia ampuma-aseita ja räjähteitä

Sekä hälytystehtävän kohdehenkilö että poliisi käyttivät ampuma-asetta.

Sekä hälytystehtävän kohdehenkilö että poliisi käyttivät ampuma-asetta. (Kuva AOP)

Mies ampui välikohtauksessa haulikolla kohti poliisimiehiä.

AMPUMISTAPAUS Keskusrikospoliisi on selvittänyt esitutkinnassa Varsinais-Suomen Ruskolla sattuneen aseenkäyttötilanteen tapahtumien kulkua. Ampuminen tapahtui kotihälytystehtävän yhteydessä 23.8. Sekä paikalla ollut henkilö että poliisi käyttivät ampuma-asetta.

Esitutkinnan perusteella on selvinnyt, että kolme poliisimiestä on ollut hengenvaarassa tilanteessa. Rikoksesta epäillään miestä, joka oli paikalla poliisien saapuessa kotihälytystehtävälle iltaseitsemän aikaan. Miehen epäillään ampuneen haulikolla kohti poliisimiehiä, ja yksi poliiseista ohjattiin ampumavammojen takia sairaalahoitoon.

Tekoa tutkitaan kolmena murhan yrityksenä. Esitutkinta tulee päättymään, koska epäilty on menehtynyt. Tekoaseena toimineen haulikon lisäksi asunnosta löytyi useita laittomia ampuma-aseita sekä räjähteitä.

Keskusrikospoliisin tekemän esitutkinnan tarkoituksena on ollut selvittää tapahtumien kulku. Valtakunnansyyttäjän toimisto selvitti poliisin aseenkäyttöä ja kertoo, ettei asiassa aloiteta esitutkintaa.

Lue myös: Murhayrityksestä epäilty menehtyi ampumavälikohtauksessa – poliisi on sairaalahoidossa

Kommentoi Facebookissa