Kolme suomalaista juhli KHL:n mestaruutta – Kovaltshuk laukoi voittomaalin

Pietarin SKA:n maalivahti Mikko Koskinen voitti KHL:n mestaruuden toisen kerran.

Pietarin SKA:n maalivahti Mikko Koskinen voitti KHL:n mestaruuden toisen kerran. (Kuva AOP)

Pietarin SKA:n maalivahti Mikko Koskinen torjui ottelussa 38 kertaa.

JÄÄKIEKKO Pietarin SKA sai toisen KHL:n mestaruutensa – samoin kuin joukkueen maalivahti Mikko Koskinen – kun vierasottelussa kaatui hallitseva mestarijoukkue Metallurg Magnitogorsk.

Gagarin Cupia pääsivät nostelemaan ensimmäistä kertaa myös keskushyökkääjä Jarmo Koskiranta sekä Mikko Koskisen maalivahtivalmentaja Marko Torenius. Mestaruuspokaali on nimetty kosmonauttisankari Juri Gagarinin mukaan, hänen tarinansa Päivän Lehdessä voit lukea tästä.

Joukkueiden välisessä viidennessä pelissä Magnitogorsk johti ottelua toisessa erässä jo 2–0, kunnes SKA käänsi ottelun itselleen. Kolmatta erää ehti kulua vain yhdeksän sekuntia, kun Ilja Kovaltshuk laukoi voittomaaliksi jääneen 4–2-osuman. Jarmo Koskiranta oli saanut paikan ykkösketjussa Kovaltshukin vierellä, kun Pavel Datsjuk loukkaantui.

Ottelu päättyi maalein 5–3 ja Koskiselle kertyi 38 torjuntaa. Otteluvoitot olivat 4–1. Magnitogorskin riveissä pelasivat puolestaan Oskar Osala ja Tommi Santala, Osala teki ottelussa avausmaalin Santalan syötöstä.

KHL:n länsilohkon Pietarin SKA ja itälohkon Metallurg Magnitogorsk ovat voittaneet vuorotahtiin mestaruuden neljänä viimeisenä kautena.

Kommentoi Facebookissa