Kolmekymppinen mies tunki reppuunsa Muumi-astioita – omaisuusrikosten kierre katkaistiin vangitsemisella

Muumi-mukit ovat suosittuja keräilykohteita ja siksi niitä käytetään myös huijauksiin.

Muumi-mukit ovat suosittuja keräilykohteita ja siksi niitä käytetään myös epärehellisiin tarkoituksiin. (Kuva Kari Kallonen)

Miehen rikoskierre käynnistyi välittömästi vankilasta vapauduttua ja hän ehti olla vapaana kuusi päivää.

RIKOSKIERRE Itä-Suomen poliisi otti viime perjantaina 24.1. kiinni Kontiolahdelta kotoisin olevan noin 30-vuotiaan miehen, jonka epäiltiin anastaneen erilaista omaisuutta joensuulaisesta kauppaliikkeestä. Saman miehen epäillään käyneen anastamassa omaisuutta kahdessa muussakin joensuulaisessa kauppaliikkeessä 19.1. ja 20.1. Tapauksia tutkitaan kolmena varkautena.

Kahdessa tapauksessa anastetusta omaisuudesta iso osa oli erilaisia Muumi-astioita, joita mies oli tunkenut reppuunsa liikkeen sisällä. Yhdessä tapauksessa mies oli anastanut liikkeestä erilaisia vaatteita, jotka mies oli pukenut päälleen liikkeen sisällä sovituskopissa sen jälkeen, kun hän oli poistanut vaatteista hälyttimet.

Kiinnostus Muumi-astioihin selittyy poliisin käsityksen mukaan sillä, että astiat on helppo muuttaa rahaksi internetin myyntipalstoilla.

Mies oli vapautunut vankilasta 18.1. suorittamasta edellistä, pääasiassa omaisuusrikoksista saatua vankeustuomiota. Miehen rikoskierre käynnistyi siis välittömästi vankilasta vapauduttua ja hän ehti olla vapaana kuusi päivää. Viimeisen vuoden sisällä miehellä on omaisuusrikoksista yhteensä noin 30 rikosepäilyä.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus vangitsi miehen todennäköisin syin kolmeen varkauteen. Syyte asiassa on nostettava huhtikuun alkuun mennessä.

Lue myös: Keltaiseen työtakkiin pukeutunut mies pakeni paikalta – poliisi pyytää havaintoja varkausrikoksista

Kommentoi Facebookissa