Konepistoolilla kohti kerrostaloa ampunut 30-vuotias mies kiinni – tapon yrityksen uhri edelleen kadoksissa

Poliisilla on hallussaan turvakameran kuvaa, johon ampuminen tallentui.

Poliisilla on hallussaan turvakameran kuvaa, johon ampuminen tallentui. (Kuva Poliisi)

Lahdessa epäillään tapahtuneen tapon yritys konepistoolilla, poliisi kaipaa lisähavaintoja.

KONEPISTOOLI Hämeen poliisi tiedotti aiemmin viikolla, että Kasakkamäentiellä oli maanantaina noin klo 01 yöllä ammuttu kerrostalon seinää. Poliisi on edistynyt asian tutkinnassa ja pyytää nyt yleisöltä vihjeitä epäillyn ampujan liikkeiden selvittämiseksi.

Tutkinnassa on selvinnyt, että paikalla olleilla asiaan liittyvillä henkilöillä olisi kenties ollut keskinäisiä näkemyseroja joistain asioista. Näitä näkemyseroja on pyritty ratkaisemaan konepistoolin avulla yöllä kerrostalon pihassa.

Konepistoolilla on ammuttu sarjatulella kohti kerrostalon ovella ollutta henkilöä. Ovella on ollut joku ihminen, koska ovi on ollut avattuna eri kulmissa laukausten osuessa siihen – ovi ei aukea muuten kuin ihmisen toiminnalla. Asiasta tekee poikkeuksellisen se, että kukaan ei ole ilmoittautunut poliisille olleensa ampumisen kohteena ja näin ollen olisi tapon yrityksen asianomistaja.

Ampujalla on ollut tekohetkellä päällään college-paita, jonka sekä selkä- että etupuolella lukee teksti: YES YOU CAN.
Ampujalla on ollut tekohetkellä päällään college-paita, jonka sekä selkä- että etupuolella lukee teksti: YES YOU CAN. (Kuva Poliisi)

Poliisin päästyä tapahtumapaikalle muutama minuutti ampumisen jälkeen, ei paikalta löydetty sen enempää verijälkiä, kuin ihmisiäkään. Koska asianomistajaa ei ole ilmaantunut, niin ampumisen motiivista ei voida toistaiseksi lausua mitään varmaa. Poliisilla on hallussaan turvakameran kuvaa, johon ampuminen tallentui.

Ampujaksi epäilty lahtelainen noin 30-vuotias mies on otettu kiinni ja Päijät-Hämeen käräjäoikeus vangitsi hänet keskiviikkona tapon yritykseen ja törkeään ampuma-aserikokseen epäiltynä.

Poliisi pyrkii selvittämään ampujan liikkeitä sunnuntain ja maanantain väliseltä yöltä ja pyytää nyt yleisöltä vihjeitä ja havaintoja ampujasta. Ampujalla on ollut tekohetkellä päällään college-paita, jonka sekä selkä- että etupuolella lukee teksti: YES YOU CAN.

Kaikki havainnot kyseisenlaiseen paitaan pukeutuneesta lyhythiuksisesta miehestä sunnuntain ja maanantain väliseltä yöltä pyydetään puhelimitse numeroon 0295437444 tai sähköpostitse: pitkakestoinentutkinta.ph.hame@poliisi.fi

Lue myös: Mies oli kadulla aseen kanssa Helsingissä – poliisi joutui käyttämään ampuma-asetta

Kommentoi Facebookissa