Koronatapausten määrä kasvaa Pietarissa matkanneilla – ”Missä tahansa linja-autossa on voinut altistua”

THL suosittelee välttämään tarpeetonta matkustamista Venäjälle.

THL suosittelee välttämään tarpeetonta matkustamista Venäjälle. (Kuva AOP)

Suurin osa tartunnoista on todettu matkailijoilla, jotka ovat palanneet jalkapallon EM-kisoista.

KORONAVIRUS Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kehottaa kaikkia matkustajia, jotka ovat matkustaneet Pietarista Suomeen millä tahansa bussiyhtiöllä, hakeutumaan koronavirustestiin matalalla kynnyksellä.

Tartuntoja on todettu matkustajilla sen verran runsaasti, että missä tahansa linja-autossa tai minibussissa on voinut matkan aikana altistua. Kaikkien bussilla Pietarista palanneiden tulee välttää kontakteja perheen ulkopuolisiin henkilöihin ja hakeutua koronatestiin 72 tunnin kuluttua maahan saapumisesta. Testiin tulee hakeutua jo juhannusviikonlopun aikana eikä odottaa ensi viikkoon.

– Eilen iltapäivällä oli todettu jo yli 120 tapausta Pietarista palanneiden matkailijoiden joukossa. Suurin osa tartunnoista on todettu matkailijoilla, jotka ovat palanneet jalkapallon EM-kisoista, THL:n johtaja Mika Salminen kommentoi Ylelle.

Myös niiden henkilöiden, jotka ovat tai ovat olleet kontaktissa Pietarista Suomeen busseilla matkustaneiden matkailijoiden kanssa, tulee hakeutua koronavirustestiin matalalla kynnyksellä, ja aina jos oireita ilmenee. Testiin voi hakeutua omalla koti- tai oleskelupaikkakunnalla. Koronavirustestit ovat testattavalle maksuttomia.

THL tiedotti jo aikaisemmin, että osa suomalaisten matkailijoiden koronatartunnoista on jäljitetty pietarilaiseen Alpenhaus-ravintolaan. Siellä vierailleita turisteja kehotetaan erityiseen varovaisuuteen.

THL suosittelee välttämään tarpeetonta matkustamista Venäjälle. Lisäksi vahva suositus on, että kaikki Venäjältä Suomeen palaavat matkustajat hakeutuvat koronavirustestiin 72 tuntia Suomeen paluun jälkeen ja välttävät sosiaalisia kontakteja testituloksen valmistumiseen saakka.

Lue myös: Pietarista palanneilla huomattavan paljon koronatartuntoja – jo lähes sata ja määrä kasvaa

Kommentoi Facebookissa