Koronatartuntoja päivässä yli tuhat – viikolla karanteeniin asetettiin ennätykselliset lähes 10 000 henkilöä

Koronapotilaita on sairaalahoidossa yhteensä 83, joista perusterveydenhuollon osastoilla 14, erikoissairaanhoidon osastoilla 50 ja teho-osastoilla 19 potilasta.

Koronapotilaita on sairaalahoidossa yhteensä 83, joista perusterveydenhuollon osastoilla 14, erikoissairaanhoidon osastoilla 50 ja teho-osastoilla 19 potilasta. (Kuvituskuva Fotolia)

Koronaepidemia leviää tällä hetkellä erityisesti rokottamattomien nuorten aikuisten keskuudessa.

KORONAVIRUS Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ilmoituksen mukaan Suomessa on torstaina raportoitu 1024 uutta koronavirustartuntaa. Yhteensä koko Suomessa on todettu epidemian alusta lähtien 115 305 koronavirustartuntaa.

Uusien koronatapausten määrä on kasvanut verrattuna edelliseen viikkoon, viikolla 31 uusia tapauksia todettiin yhteensä 5 017, kun edeltävällä viikolla tapauksia todettiin 4 618. Koronaepidemia leviää tällä hetkellä erityisesti rokottamattomien nuorten aikuisten keskuudessa. Koronatestejä tehtiin valtakunnallisesti noin 133 000, joista positiivisten näytteiden osuus oli 3,8 prosenttia.

Viime viikolla karanteeniin asetettiin ennätykselliset 9 880 henkilöä, eli yli 1500 henkilöä enemmän kuin sitä edeltävällä viikolla. Uusista tartunnoista 23 prosenttia todettiin henkilöillä, jotka olivat jo karanteenissa. Karanteeniin asetettujen suuri määrä voi näkyä ensi viikolla kasvavina tartuntamäärinä.

Perusterveydenhuollon kuormitustilanne jatkuu THL:n mukaan vaikeana ja osa alueista raportoi tartunnanjäljityksen ruuhkautumisesta ja viiveistä eristysten ja karanteenien asettamisessa. Jäljittäjät eivät aina saa tartunnan saaneilta ja altistuneilta kaikkia tarvittavia tietoja muista mahdollisesti altistuneista. Koko maassa 54 prosentissa tapauksista tartunnanlähde saatiin selvitettyä.

Suomessa noin 68 prosenttia väestöstä on saanut ainakin yhden rokoteannoksen ja täyden rokotesarjan, eli kaksi rokoteannosta, on saanut 39 prosenttia väestöstä. Sairaalahoitoa tarvitsevissa korostuvat tällä hetkellä valtakunnallisesti katsottuna nuoret aikuiset ja rokottamattomat potilaat. Erikoissairaanhoidon kuormitus on kokonaisuudessaan hieman keventynyt, mutta tehohoidon tarve on kasvanut verrattuna viime viikon tilanteeseen.

Koronapotilaita oli sairaanhoitopiirien oman ilmoituksen mukaan 11.8.2021 sairaalahoidossa yhteensä 83, joista perusterveydenhuollon osastoilla 14, erikoissairaanhoidon osastoilla 50 ja teho-osastoilla 19 potilasta. Koko epidemian aikana tautiin liittyviä kuolemia on ilmoitettu yhteensä 995.

Kasvavan rokotekattavuuden myötä heikentynyt epidemiatilanne ja kasvaneet tartuntamäärät eivät kuitenkaan suoraan johda sairaalahoidon tarpeen kasvuun samalla tavalla kuin syksyn 2020 tai kevään 2021 epidemiahuippujen myötä, kun valtaosa väestöstä oli vielä rokottamatta.

Lue myös: Maailmanlaajuisen koronalääketutkimuksen ensimmäinen potilas on Taysista – hoito on jo alkanut

Kommentoi Facebookissa