Koronavirus pelottaa – Naisten jääkiekon MM-kisat peruttiin

Naisleijonat voitti kotikisoissa 2019 MM-hopeaa. (Kuva Jääkiekkoliitto/ Matti Nenonen)

Naisleijonat voitti kotikisoissa 2019 MM-hopeaa. (Kuva Jääkiekkoliitto/ Matti Nenonen)

Naisten jääkiekon MM-turnausta ei tänä kevänä pelata koronaviruksen takia.

JÄÄKIEKKO Jääkiekon naisten MM-turnausta ei tänä keväänä pelata. Kanadan jääkiekkoliitto päätti Nova Scotian provinssin kehotuksesta perua MM-kisat, jotka oli määrä pelata Halifaxissa ja Trurossa 31.3.-10.4.

Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF tekee virallisen päätöksen kisojen peruuttamisesta myöhemmin.

– Tämä oli vain muodollinen vahvistus. Me teemme päätöksen, mutta emme voi mennä sellaiseen paikkaan, johon emme pääse. Kanadassa ei ole kuulemma paha tilanne, vaan siellä enemmänkin pelätään, että sinne tuodaan lisää tätä tautia, kommentoi IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola YLE:lle.

Kanadassa on toistaiseksi todettu 54 koronavirustapausta. Nova Scotia on Kanadan itäosassa sijaitseva alle miljoonan asukkaan provinssi, jossa koronatapauksia ei ole todettu. Euroopastakaan ei kisoihin olisi ollut tulossa turistimassoja.

Pieni provinssi näyttää pelaavan kuitenkin varman päälle. Näin ollen naisten jääkiekon kauden huipennus jää toteutumatta.

Miesten jääkiekon MM-turnaus olisi määrä pelata Sveitsissä 8.-24. toukokuuta. Päätös kisojen kohtalosta tehtäneen vasta huhtikuussa.

Tällä viikolla varmistui, että Venäjällä Sotshissa pelattava junioreiden kansainvälinen Gazprom Neft Cup -turnaus jää tänä vuonna järjestämättä. Päätös turnauksen peruuttamisesta tehtiin koronaviruksen takia.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Epävarmuus jääkiekon MM-kisojen ympärillä kasvaa – jääkö NHL pois?

Kommentoi Facebookissa