Koronavirus moukaroi urheilua – EM-futis siirtynee ja jääkiekon MM-kisat peruuntumassa

Sveitsin oli määrä järjestää jääkiekon miesten MM-kisat 8.-24. toukokuuta.

Sveitsin oli määrä järjestää jääkiekon miesten MM-kisat 8.-24. toukokuuta. (Kuva AOP)

NHL:n kausi on keskeytetty. Jääkiekon MM-kisat todennäköisesti perutaan ja jalkapallon EM-kisat siirtyvät vuoteen 2021.

JALKAPALLO Koronavirus keskeyttää urheilusarjoja ympäri maailman. Koripallon NBA keskeytettiin keskiviikkona ja jääkiekon NHL torstaina.

NBA:n ja NHL:n kaudet saatetaan viedä loppuun kesällä, jos koronavirustilanne silloin hellittää. Päätös asiasta tehdään myöhemmin.

The Hockey News -lehti uutisoi torstaina, että jääkiekon MM-kisoja ei tänä keväänä pelattaisi. Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF kiisti väitteen. Kisojen kohtalosta tehdään päätös myöhemmin.

Jos koronavirustilanne hellittäisi ja kisat pelattaisiin, eivät NHL-pelaajat todennäköisesti tulisi MM-kisoihin. NHL jatkaisi kauttaan myöhemmin.

Euroopan Jalkapalloliitto UEFA päättänee ensi viikolla Mestareiden liigan ja Eurooppa-liigan jatkon kohtalosta sekä EM-kisoista. Ranskalaisen L’Equipe-lehden mukaan EM-futis pelattaisiin vasta 2021. Huuhkajien EM-debyytti siirtyisi näin vuodella.

Euroopan kansalliset sarjat, Eurooppa-liiga ja Mestareiden liiga pelattaisiin loppuun kesän aikana. Ajankohdista päätettäisiin sitten, kun koronavirusepidemia on hellittänyt.

Suomessa päätettiin, että koripallon ja salibandyn sarjat keskeytyvät toistaiseksi. Myös kaikki Jääkiekkoliiton alaiset sarjat, kuten Mestis, keskeytetään. SM-liiga tekee päätöksensä kautensa jatkamisesta myöhemmin.

Tokion olympiakisat on yhä määrä järjestää aikataulussaan. Paikalliset kisajärjestäjät ja Tokion kaupunginjohto ovat tehneet selväksi, ettei kisoja aiota siirtää.

Tokion olympialaisten avajaiset on määrä järjestää 24. heinäkuuta. Neljässä kuukaudessa koronavirus voi hyvin hellittää, joten olympialaiset saattavat pelastua.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Hallituksen kova ratkaisu vaikuttaa urheiluun – SM-liigaa pelataan tyhjille katsomoille

Kommentoi Facebookissa