Koronavirusepidemia yritetään saada kuriin – Italian hallitus eristää useita alueita maan pohjoisosassa

Eristettyjen maakuntien alueelta ei voi poistua eikä niihin voi matkustaa.

Eristettyjen maakuntien alueelta ei voi poistua eikä niihin saa matkustaa. (Kuva Fotolia)

Tähän mennessä Suomessa on todettu yhteensä 23 koronavirustartuntaa.

KORONAVIRUS Italian pääministeri Giuseppe Conte on kertonut maan hallituksen ottavan käyttöön entistä järeämmät keinot koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Viikonvaihteessa tartuntojen määrä Italiassa kasvoi tuhansilla, tartunnan saaneita on jo lähes 6000.

Italiassa eristetään suuria alueita pohjoisessa, noin 16 miljoonaa ihmistä elää Milanoa ympäröivässä Lombardiassa sekä osin Parman, Riminin ja Venetsian alueilla. Kyseisten maakuntien alueilta ei voi poistua eikä niihin saa matkustaa.

Sen lisäksi koulut ja yliopistot pysyvät suljettuina, minkäänlaisia urheilutapahtumia tai messuja ei saa järjestää, eikä myöskään häitä tai hautajaisia. Kahvilat ja ravintolat voivat olla päivisin auki, mutta asiakkaiden on oltava metrin päässä toisistaan.

Koronavirukseen on Italiassa kuollut yli 230 ihmistä, mutta myös parantuneita kerrotaan olevan lähes 600. Nyt ilmoitetut uudet rajoitukset ovat voimassa huhtikuun 3. päivään asti.

Myös Suomessa on viime päivinä todettu uusia koronavirustartuntoja muun muassa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä, Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä, Pohjois-Pohjanmaan sekä Pohjois-Savon sairaanhoitopiireissä sekä Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin alueella.

Tähän mennessä Suomessa on todettu yhteensä 23 koronavirustartuntaa.

Lue myös: Koronavirustilanne on muuttunut – THL päivitti ohjeet Italian osalta ja Finnair perui lentoja Milanoon

Kommentoi Facebookissa