Koronavirustilanne on muuttunut – THL päivitti ohjeet Italian osalta ja Finnair perui lentoja Milanoon

Finnair kertoo peruvansa lentoja Helsingin ja Milanon välillä koronaviruksen johdosta.

Finnair kertoo peruvansa lentoja Helsingin ja Milanon välillä koronaviruksen johdosta. (Kuva Finnair)

Italiassa on todettu yhteensä yli 2000 tapausta, joista valtaosa on havaittu viimeisen kahden viikon aikana.

KORONAVIRUS THL kertoo koronavirusepidemian tilanteen muuttuneen viime päivinä ja epidemia-alueeksi määritellään tällä hetkellä Manner-Kiinan lisäksi Iran, Etelä-Korea sekä koko Italia.

Italiassa on todettu yhteensä yli 2000 tapausta, joista suurin osa on Emilia-Romagnan, Lombardian, Piemonten ja Veneton alueilla. Valtaosa tapauksista on havaittu viimeisen kahden viikon aikana ja ulkoministeriö suosittelee tällä hetkellä välttämään tarpeetonta matkustamista kyseisille alueille.

THL on päivittänyt ohjeet terveydenhuollolle uusien tietojen pohjalta. Jos olet matkustanut epidemia-alueella ja sinulle tulee äkillisen hengitystieinfektion oireita kuten kuumetta, yskää tai hengenahdistusta 14 vuorokauden kuluessa alueelta paluun jälkeen, ota aina ensin puhelimitse yhteyttä paikallisen sairaalan tai terveyskeskuksen päivystykseen. Saat ohjeet hoitoon hakeutumiseen.

Finnair puolestaan ilmoittaa peruvansa lennot Helsingin ja Milanon välillä 9.3.–7.4.2020, välillä 4.3.–8.3.2020 Milanoon lennetään yksi päivittäinen lento normaalin kahden lennon sijasta. Perutut lennot ovat AY1755/AY1756 aikavälillä 4.3.–7.4.2020 sekä lennot AY1751/AY1752 aikavälillä 9.3.–7.4.2020.

Jos lentosi on peruttu, voit siirtää matkasi ajankohtaa 30.6.2020 saakka. Finnair kertoo lisäksi tekevänsä parhaansa etsiäkseen vaihtoehtoiset lennot määränpäähän. Asiakas voi myös hakea hyvitystä käyttämättömästä lentolipusta tai sen osasta ja etukäteen maksetuista lisäpalveluista.

THL seuraa ja arvioi tilannetta Euroopan tautivirasto ECDC:n ja Maailman terveysjärjestö WHO:n kanssa.

Lue myös: Seitsemäs koronavirustartunta todettu Suomessa – mies on aikaisemmin tartunnan saaneen lähipiiriä

Kommentoi Facebookissa