Koronavirustapaus ja karanteeni jälleen Sipoon kouluissa – tartunnan saanut on nyt oppilas

Oppilaiden huoltajat sekä koulun henkilökunta ovat saaneet tiedon altistuksesta.

Oppilaiden huoltajat sekä koulun henkilökunta ovat saaneet tiedon altistuksesta. (Kuva Fotolia)

Sipoonjoen koulussa on todettu koronavirustartunta ja altistuneita oppilaita.

KORONAVIRUS Sipoossa on todettu koronavirustartunta oppilaalla Sipoonjoen koulussa. Lisäksi vajaat 20 Sipoonjoen koulun oppilasta ja muutama opettaja on altistunut ja asetettu varotoimena karanteeniin. Altistuneet oppilaat siirtyvät etäopetukseen.

Koulun muut oppilaat eivät tiettävästi ole altistuneet ja muut opetusryhmät jatkavat lähiopetuksessa noudattaen turvallisuus- ja hygieniakäytäntöjä. Sipoonjoen koulu sijaitsee Nikkilässä ja koulussa on noin 330 oppilasta vuosiluokilla 7.–9.

Aiemmin kävi ilmi, että Sipoossa Gumbostrands skolassa todettiin yhdellä henkilökuntaan kuuluvalla koronavirustartunta. Gumbostrands skolassa on asetettu altistuksen takia 13 oppilasta varotoimena karanteeniin.

Lisäksi Sipoossa on aiemmin suositeltu Söderkulla skolan 4.-6. luokka-asteen oppilaita siirtymään tilapäisesti etäopetukseen koronaviruspandemiasta johtuvan henkilöstövajeen takia. Söderkulla skolan oppilaat eivät ole altistuneet.

Myös Mäntsälän kunnan opetustoimen henkilökuntaan kuuluvalla on todettu koronavirustartunta. Kirkonkylän koulussa altistuneet oppilaat on asetettu kotikaranteeniin, yhteensä karanteeniin asetettiin 11 lasta. Aikaisemmin Porvoon Linnajoen koulun oppilaalla todettiin koronavirustartunta, tartunnalle altistui 17 oppilasta ja 4 koulun opettajaa.

Helsingissä Itäkeskuksen peruskoulussa asetettiin yksi oppilas ja kaksi koulun henkilökuntaan kuuluvaa kotikaranteeniin koronavirusaltistuksen vuoksi. Kannelmäen peruskoulussa on puolestaan asetettu 14 oppilasta ja neljä koulun henkilökuntaan kuuluvaa kotikaranteeniin.

Lue myös: Koronavirustartunta koulun henkilökuntaan kuuluvalla nyt Sipoossa – oppilaita varotoimena karanteeniin

Kommentoi Facebookissa