Koronavirustapausten määrä edelleen kasvussa – viime viikolla yli 8 000 uutta koronatartuntaa

Hoitojaksot ovat pitkiä, ja tehohoidossa olevien koronapotilaiden määrä on ollut selvästi aiempaa suurempi. (Kuvituskuva Fotolia)

Rokottamattomat päätyvät tehohoitoon 30 kertaa todennäköisemmin kuin rokotetut.

KORONAVIRUS Sosiaali- ja terveysministeriö kertoo uusien koronavirustapausten määrän Suomessa nousevan edelleen. Viime viikolla todettiin yli 8 000 uutta koronatapausta, määrä on yli 500 enemmän kuin edeltävällä viikolla.

Viime viikkoina alle 12-vuotiaiden tartuntojen ilmaantuvuus on kasvanut infektiopaineen ja tartuntamäärien kasvaessa kaikissa ikäryhmissä. Kaikista Suomessa varmistetuista koronavirustartunnoista koko epidemian ajalta noin 15 prosenttia on todettu alle 12-vuotiailla lapsilla.

Tartunnanjäljityksestä kerättyjen tietojen perusteella alle 12-vuotiaat saavat koronatartunnan tavallisimmin perhepiiristä ja muusta lähipiiristä. Sairaalahoidon tarve alle 12-vuotiailla on kuitenkin hyvin harvinaista, eikä sen ilmaantuvuudessa ole havaittu muutosta, vaikka tartunnat ovat lisääntyneet.

Viime viikon lopussa erikoissairaanhoidossa oli yhteensä 153 potilasta, joista 106 oli hoidossa vuodeosastoilla ja 47 teho-osastoilla. Erikoissairaanhoidon vuodeosastoille tuli yhteensä 107 uutta koronaviruspotilasta, kun edellisellä viikolla uusia potilaita oli 147.

Marraskuun loppupuoliskolla tehohoitoon tulleiden koronaviruspotilaiden viikoittainen määrä on vaihdellut välillä 31–35. Hoitojaksot ovat pitkiä, ja tehohoidossa olevien koronapotilaiden määrä on ollut selvästi aiempaa suurempi, noin 50.

Rokottamattomat ovat syys-lokakuun aikana päätyneet koronavirustartunnan seurauksena erikoissairaanhoitoon 18 kertaa todennäköisemmin ja tehohoitoon 30 kertaa todennäköisemmin kuin rokotetut.

Tautiin liittyviä kuolemia oli joulukuun alkuun mennessä ilmoitettu Tartuntatautirekisteriin yhteensä 1 348. Kahden viikon aikana uusia kuolemia on raportoitu yhteensä 112, näistä yli 80 prosenttia raportoitiin yli 70-vuotiailla.

Suomessa 12 vuotta täyttäneistä ja sitä vanhemmista 86,7 prosenttia on nyt saanut vähintään ensimmäisen rokoteannoksen, 81,8 prosenttia vähintään kaksi rokoteannosta ja 5,6 prosenttia on saanut kolme rokoteannosta.

Lue myös: Omikronvirukseksi epäilty näyte oli deltavariantti – kolmea uutta epäilyä tutkitaan

Kommentoi Facebookissa