Suomessa on todettu omikronvariantin aiheuttama koronatartunta – seurue oli palannut Ruotsista

On varsin todennäköistä, että epäiltyjä omikronvirusmuunnoksen tapauksia todetaan edelleen lisää. (Kuvituskuva Fotolia)

Myös muilla samaan seurueeseen kuuluvilla on jo todettu koronatartuntoja.

KORONAVIRUS Suomessa yhdellä ihmisellä on todettu omikronvirusmuunnoksen aiheuttama koronavirustartunta. Myös muilla samaan seurueeseen kuuluvilla on jo todettu koronatartuntoja. Heidän tartuntojaan ei ole vielä varmistettu variantin aiheuttamiksi. Seurue on palannut Ruotsista.

Paikalliset viranomaiset kartoittavat altistuneita ja tekevät torjuntatoimia Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin sekä Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueilla.

Omikronvirusmuunnoksen leviämistä voi torjua kuten muitakin koronavirusmuunnoksia: huolehtimalla suositusten mukaisesta rokotesuojasta, hyvästä käsi- ja maskihygieniasta sekä turvaväleistä. Jos saat oireita, THL kehottaa pysymään kotona ja menemään tarvittaessa koronatestiin.

Virusmuunnosten syntyminen on hyvin tavallista ja kuuluu virusten normaaliin kiertoon. Variantit voivat levitä ja syrjäyttää aiempia virusmuotoja tai jäädä muiden muunnosten jalkoihin, mikä on nähty koronapandemiankin aikana jo useaan otteeseen.

Lue myös: Koronavirustapausten määrä edelleen kasvussa – viime viikolla yli 8 000 uutta koronatartuntaa

Kommentoi Facebookissa