Koulujen päättymistä ja kesäloman alkamista juhlittiin melko hillitysti – vakavimmat välikohtaukset puukotuksia

Hieno ilma sai ihmiset juhlimaan ulkona, vakavilta välikohtauksilta vältyttiin.

Hieno ilma sai ihmiset juhlimaan ulkona, vakavilta välikohtauksilta vältyttiin. (Kuvituskuva Fotolia)

Poliisi kertoo viikonvaihteen työllistäneen vaihtelevasti eri puolilla Suomea.

TURVALLISUUS Koulujen päättymistä ja kesäloman alkamista juhlittiin eri poliisilaitosten alueella riehakkaasti ja hieman rauhallisemminkin usean kunnan ja kaupungin alueella. Poliisi kertoo viikonvaihteen työllistäneen vaihtelevasti eri puolilla Suomea.

Helsingissä annettiin noin 30 rikesakkoa alaikäisille alkoholin hallussapidon johdosta, alkoholia hävitettiin 150 litraa. Poliisi kertoo perinteisille kokoontumisalueille Hietaniemen rannalle ja Mustikkamaalle kerääntyneen nuorisoa, niin sanotussa Koffin puistossa oli arvion mukaan 700 ihmistä. Poliisi selvitti jonkin verran tappeluita ja toimitti päihtyneitä nuoria koteihin.

Länsi-Uudellamaalla juhlittiin rauhallisesti, vaikka nuoria oli paljon liikkeellä. Itä-Uudellamaalla vilkkainta meno oli poliisin mukaan Keravan Kalevan urheilupuistossa, Sipoon Pilvijärvellä ja Tuusulan Häklin montulla. Vantaalla nuoriso suosi juhlintapaikkana Jokiuoman puistoa.

– Nuoriin liittyvät tehtävät olivat pääsääntöisesti häiriötehtäviä. Huolta aiheuttivat myös useammasta paikasta ammutut ilotulitteet metsäpalovaroitusten ollessa voimassa, kertoo komisario Anne Tuomisto.

Päihtymys näkyi tehtävissä loppuillan ja yön aikana muutamina tappeluina ja pahoinpitelyinä, mutta vakavimmilta vammoilta vältyttiin. Järvenpäässä sattui epäilty puukotus.

Useita satoja autoja kokoontui Pirkanmaalla, tarkemmin Tampereella, Pirkkalassa ja Lempäälässä ilmeisenä tarkoituksenaan järjestää driftausta tai kiihdytysajoja. Sama ryhmä liikkui paikasta toiseen. Poliisi valvoi asiaa muutamalla partiolla estäen tapahtuman aloituksen.

Tampereella muun muassa Pyynikin rantaan kokoontui yli 1 000 henkilöä ja kaupungin keskustan Koskipuistoon noin 700 henkilöä. Keski-Suomessa Jyväskylän Tuomiojärvellä oli noin 300 henkilöä ja Viitaniemen rannassa sekä sataman alueella noin 300 henkilöä. Näistä kokoontumisista kirjattiin muutamia pahoinpitelyjä ja kiinniottoja.

Lounais-Suomen poliisilaitoksen alueella viikonloppu oli vilkas. Hieno ilma sai ihmiset liikkeelle, mutta koulujen päättyminen ei juurikaan näkynyt katukuvassa. Satakunnan alueella Porissa oli jonkin verran päihtyneitä nuoria ja muualla vain satunnaisia.

Lauantai-iltana noin klo 23.45 tapahtui Kuopiossa Väinölänniemellä puukotus. Poliisin alustavien tutkimusten mukaan kahdelle nuorelle tuli tapahtumapaikalla riitaa, joka johti puukotukseen. Epäilty tekijä, 18-vuotias mies, otettiin kiinni myöhemmin Kuopion keskustasta. Uhri toimitettiin Kuopion yliopistolliseen sairaalaan. Alustavan tiedon mukaan hänellä ei ole hengenvaaraa.

Oulussa poliisi selvitti lauantain ja sunnuntain välisenä yönä muutamaa keskustan alueella sattunutta tappelua, joita tutkitaan pahoinpitelyinä. Poliisi kertoo tappeluissa olleen useampia osapuolia ja yksi nuori mies toimitettiin sairaalaan tarkistettavaksi.

Tunturi-Lapin ja Koillis-Lapin alueilla koulujen päättymisviikonloppu sujui edellisiä vuosia rauhallisemmin. Poliisi teki viidestä nuoresta lastensuojeluilmoitukset, joissa kaikissa oli perusteena alaikäisen alkoholin käyttö.

Lue myös: Poliisi toivoo malttia kouluvuoden päätökseen – edessä perinteinen ja tehostettu nuorten päihteiden käytön valvonta

Kommentoi Facebookissa