Koulun oppilaan repussa oli aseita – epäilty oli varautunut sytyttämään myös tulipalon

Poliisin esitutkinta on käynnistynyt ja poliisi on puhuttanut epäiltyä.

Poliisin esitutkinta on käynnistynyt ja poliisi on puhuttanut epäiltyä. (Kuvituskuva AOP)

Reppu otettiin koulun henkilökunnan toimesta haltuun ja poliisi hälytettiin paikalle.

KOULU-UHKAUS Sisä-Suomen poliisi sai hälytystehtävän Kangasalan Tredun toimipisteelle. Ilmoituksessa kerrottiin, että eräältä koulun oppilaalta oli otettu pois reppu, jossa on aseita. Kyseinen henkilö otettiin kiinni koulusta klo 11.43.

Epäillyllä oli mukanaan käsi- ja kaasuase. Hän oli myös varautunut sytyttämään tulipalon. Epäilty oli lisäksi esittänyt suusanallisen uhkauksen ja näyttänyt reppunsa sisältöä henkilökunnalle. Tämän vuoksi hänen reppunsa otettiin henkilökunnan toimesta haltuun ja poliisi hälytettiin paikalle.

Poliisin esitutkinta on käynnistynyt ja poliisi on puhuttanut epäiltyä kerran, tapahtumista on muodostunut selkeä kuva. Sen perusteella on kirjattu ampuma-aserikos ja törkeä henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelu. Huolimatta kyseessä olevista rikosnimikkeistä, ei kukaan koulussa ehtinyt joutua konkreettiseen hengen tai terveyden vaaraan.

Poliisi toteaa, että kuvatunlaiset tapahtumat ovat hyvin harvinaisia Suomessa. Koulu järjestää tarvittaessa kriisiapua henkilökunnalle ja oppilaille.

Lue myös: Vitsistä voi aiheutua jopa vankeusrangaistus – ”Meillä on viikoittain selvitettävänä koulu-uhkauksia”

Kommentoi Facebookissa