Koulunkäyntiavustaja ahdisteli kolmea alaikäistä koulutyttöä – lähetteli viestejä ja houkutteli seksiin

Ensimmäinen rikosepäily paljastui poliisille koulun oppilaan vanhemman tehtyä rikosilmoituksen.

Ensimmäinen rikosepäily paljastui poliisille koulun oppilaan vanhemman tehtyä rikosilmoituksen. (Kuva AOP)

Käräjäoikeus vangitsi ulkomaalaisen miehen epäiltynä lasten seksuaalisista hyväksikäytöistä.

SEKSUAALIRIKOS Päijät-Hämeen käräjäoikeus on vanginnut 30-vuotiaan Suomessa jo pitkään asuneen ulkomaalaisen miehen epäiltynä kolmesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja yhdestä lapsen houkuttelemisesta seksuaalisiin tarkoituksiin.

Miehen ensimmäinen rikosepäily paljastui poliisille Kivimaan koulun oppilaan vanhemman tehtyä rikosilmoituksen, jossa hän ilmoitti koulun koulunkäyntiavustajan ahdistelleen yläkoulussa olevaa tytärtään ja lähetelleen hänelle seksuaalisävytteisiä viestejä.

Kaksi asianomistajaa on koulun oppilaita. Heihin molempiin epäillään kohdistuneen lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä ja toiseen oppilaaseen myös houkuttelua seksuaalisiin tarkoituksiin. Tapahtumat ajoittuvat kesän 2018 ja kevään 2019 välille.

Tapauksesta käyty keskustelu sosiaalisessa mediassa herätti kolmannen asianomistajan ottamaan yhteyttä poliisiin. Häneen kohdistuneen lapsen seksuaalisen hyväksikäytön epäillään tapahtuneen syksyn 2013 ja kevään 2014 aikana.

Poliisi jatkaa tutkintaa kuulustelemalla kaikkia asiaan liittyviä henkilöitä ja selvittämällä sosiaalisessa mediassa olevia tietoja. Poliisille voi jättää tietoa tai vihjeitä tapaukseen liittyen puhelimitse p. 0295 414 222 tai sähköpostitse vihjeet.hame@poliisi.fi.

Lue myös: Poliisi sai yli miljoona hälytystehtävää viime vuonna – ”Olisi edullisempaa ehkäistä rikokset ennakolta”

Kommentoi Facebookissa