Kovia lukemia poliisin puhalluskokeissa – 16-vuotias mopotyttö puhalsi 3,1 promillea

Tajunnan menetys eli sammuminen tapahtuu yleensä 2,5–3,5 promillessa.

Tajunnan menetys eli sammuminen tapahtuu yleensä 2,5–3,5 promillessa. (Kuva AOP)

Pohjois-Karjalassa epäillyt rattijuopot puhalsivat useita yli kolmen promillen lukemia.

RATTIJUOPUMUS Itä-Suomen poliisi tavoitti viikonvaihteessa useita rattijuoppoja, jotka puhalsivat kovia lukemia puhalluskokeissa.

Tohmajärveläisen 53-vuotiaan miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen, törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta miehen ajettua henkilöautolla päihtyneenä ja ilman ajo-oikeutta Tohmajärven torilla lauantaina kello 14.20 aikoihin. Tapahtuma-aikaan torilla oli yleisötapahtuma. Puhalluskokeen tulos oli 3,2 promillea.

Joensuulaisen 37-vuotiaan miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. Mies ajoi pakettiautolla päihtyneenä ja ilman ajo-oikeutta Joensuussa valtatiellä 6 Reijolassa lauantaina kello 17.30 aikoihin. Puhalluskokeen tulos oli 3,4 promillea.

Joensuulaisen 16-vuotiaan tytön epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ajettuaan mopolla päihtyneenä Joensuussa Peltotilkuntiellä lauantaina kello 21.30 aikaan. Puhalluskokeen tulos tytölle oli 3,1 promillea.

Duodecimin mukaan tajunnan menetys eli sammuminen tapahtuu yleensä 2,5–3,5 promillessa, ja yli 5 promillen humala on useimmissa tapauksissa tappava.

Lue myös: Joka kolmannessa kuolonkolarissa kuljettaja on päihtynyt – kyydissä olevat käyttävät vain harvoin turvavöitä

Kommentoi Facebookissa