Krista Pärmäkosken sisukas taistelu palkittiin – nyt tuli upeasti olympiahopeaa!

Krista Pärmäkoski kruunasi olympiamenestyksensä hopealla kahden pronssimitalin seuraksi.

Krista Pärmäkoski kruunasi olympiamenestyksensä hopealla kahden pronssimitalin seuraksi. (Kuva AOP)

Mitalissa kiinni ollut itävaltalainen hiihti dramaattisesti väärälle ladulle.

OLYMPIALAISET Pyeongchangin talviolympialaisten maastohiihdossa vuorossa oli päätösmatka, naisten 30 kilometrin hiihto perinteisellä tyylillä. Pienenä toiveena oli, että Suomi saavuttaisi hieman lisää menestystä Iivo Niskasen kuninkuusmatkan kultamitalin seuraksi Krista Pärmäkosken toimesta.

Norjan Marit Björgen määräsi kuitenkin tahdin heti kisan alusta lähtien. Puolimatkassa Björgenin johto oli jo lähes minuutin, hyvissä asemissa olivat myös Pärmäkoski sekä Kerttu Niskanen. Samassa ryhmässä hiihtivät Ruotsin Charlotte Kalla ja Itävallan Teresa Stadlober.

Kisan 20 kilometrin kohdalla Pärmäkosken edelle noussut Stadlober teki käsittämättömän virheen ja kääntyi väärälle ladulle. Hän menetti harharetkessä yli minuutin sekä mitalimahdollisuutensa. Pärmäkoski oli kiinni hopeamitalissa, Norjan Ingvild Flugstad Östberg ja Ruotsin Stina Nilsson olivat puolestaan ohittaneet Niskasen.

Kaksikko jahtasi 14 sekunnin päässä olevaa Pärmäkoskea, Björgenin ero muihin oli lähes kaksi minuuttia. Kultamitali näytti jo jaetulta, mutta muut mitalisijat olivat täysin auki. Pärmäkoski kuitenkin sinnitteli sitkeästi, ja jopa kasvatti eroa sekunti sekunnilta.

Marit Björgen saavutti lopulta ylivoimaisesti viidennentoista olympiamitalinsa, eroa toiseksi tulleeseen tuli yli kaksi minuuttia. Tuo toinen oli upeasti taistellut ja hopeamitalin ottanut Suomen Krista Pärmäkoski. Loppukirissä ratkennut pronssimitali meni Nilssonille.

– Kaikkeni annoin ja takasuoralla sormet vetivät kramppiin, mutta selvisin maaliin, huojentunut Pärmäkoski kommentoi maalissa.

Kerttu Niskasen sijoitus oli hienosti kuudes. Johanna Matintalon sijoitus oli 18, kyynelehtien maaliin saapuneelle Aino-Kaisa Saariselle kyseessä oli viimeinen olympiastartti ja sijoitus 20.

Suomen mitalisaldoksi olympialaisissa tuli kuusi mitalia – joista kolme otti yksin Krista Pärmäkoski.

Kommentoi Facebookissa