Krista Pärmäkoski vahvassa vireessä – jälleen mahtihiihto Oberstdorfissa

Krista Pärmäkoski on ollut Suomen naisten maastohiihdon kantavia voimia jo pitkään. (Kuva Olympiakomitea)

Krista Pärmäkoski hiihti Oberstdorfissa toiseksi ja nousi Tour de Skin kokonaistilanteessa neljänneksi.

HIIHTO Moninkertainen olympiamitalisti Krista Pärmäkoski tykitti keskiviikkona jo toisen mahtihiihtonsa kahden päivän sisään. Hän sijoittui toiseksi Tour de Ski -kiertueen 20 kilometrin takaa-ajokilpailussa Oberstdorfissa.

Pärmäkoski lähti ladulle reilun 16 sekunnin takamatkalta Ruotsin Frida Karlssoniin nähden, mutta suomalainen haastoi Karlssonia lopulta tosissaan voittotaistelussa. Myös Norjan Anne Kjersti Kalvå ja Tiril Udnes Weng kestivät tovin kaksikon mukana, mutta putosivat kyydistä.

Voiton kohtalo ratkaistiin puolitoista kilometriä ennen loppua. Karlsson pudotti Pärmäkosken kyydistä ja lasketteli voittoo 14,1 sekunnin turvin. Pärmäkoski oli toinen Weng kolmas.

Pärmäkoski oli ainoa kärkitaistossa nähty suomalainen. Kerttu Niskanen oli tuloksissa 15:s, Jasmi Joensuu 27:s ja Anne Kyllönen 28:s.

Kerttu Niskanen putosi Tourin kokonaistilanteessa viidenneksi. Pärmäkoski nousi kokonaistilanteessa hänen edelleen neljänneksi. Palkintokorokesijoituksesta Pärmäkoski on vain kymmenen sekunnin päässä.

Miesten 20 kilometrin takaa-ajokisan ykkönen oli tuttu mies, Norjan Johannes Kläbo. Hän oli odotetusti vahvin loppukirissä.

Kläbo päihitti maanmiehensä Sindre Björnestad Skarin 1,8 sekunnilla. Norjalaisen kärkirintaman rikkonut Italian Federico Pellegrini oli kolmas.

Perttu Hyvärinen oli parhaana suomalaisena kilpailun 30:s. Markus Vuorela oli 45:s ja Lauri Lepistö 58:s. Ville Ahonen ei lähtenyt kisaan.

Hyvärinen ei yltänyt mukaan pääjoukkoon, joka ratkaisi kärkisijat.

– Oli erittäin vaikea alku ensimmäiset pari kiekkaa. Siitä se sitten taas lähti kone hyrskyttämään. Hiihdeltiin maaliin muiden mukana. Ei tuo vielä hääviä vapaan hiihtoa ollut, mutta ehkä vähän parempaa kuin on alkukaudesta ollut. Ei muuta kuin eteenpäin, kuittasi Hyvärinen Hiihtoliiton tiedotteessa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kerttu Niskanen taistelee kärkisijoista – Iivo Niskanen keskeytti

Kommentoi Facebookissa