Kerttu Niskanen taistelee kärkisijoista – Iivo Niskanen keskeytti

Iivo Niskanen on olympiavoittaja ja maailmanmestari. (Kuva Olympiakomitea)

Iivo Niskanen päätti keskeyttää Tour de Ski -kiertueen. Krista Pärmäkoski sijoittui tiistaina 10 kilometrillä toiseksi ja Kerttu Niskanen viidenneksi.

HIIHTO Tour de Ski jatkui tiistaina Saksan Oberstdorfissa hiihdetyillä kiertueen kolmansilla osakilpailuilla. Päivän suomalaisvalopilkku oli 10 kilometrin perinteisellä toiseksi hiihtänyt Krista Pärmäkoski.

Kerttu Niskanen oli viides. Hän hävisi kisan voittaneelle Ruotsin Frida Karlssonille yli 40 sekunnilla.

Kokonaistilanteessa Niskasen asema on yhä lupaava. Hän on nyt neljäntenä eron kisan kärjessä olevaan Karlssoniin ollessa 41 sekuntia.

Norjan Tiril Udnes Weng on kokonaistilanteessa toisena. Norjan Anne Kjersti Kalvåå seuraa kolmantena.

Iivo Niskasen urakka 10 kilometrillä Oberstdorfissa päättyi jo alkukilometreillä hänen päätettyään keskeyttää. Niskasen mukaan kilpailu oli heti alusta saakka vaikea.

Niskanen oli ensimmäisellä 2,1 kilometrin väliaikapisteellä kärkeä jäljessä 16 sekuntia. Sen jälkeen ero vain kasvoi, joten hän teki johtopäätöksensä.

– Tänään oli kaikki pielessä. Tietysti keli muuttui jonkin verran. Olimme vaikeuksissa. Ei pystytty hiihtämään nousuja ihan rennoimmin. Tavoite oli olla kärkipäässä, jos olisin halunnut jatkaa kiertuetta, Niskanen kertoi Ylen haastattelussa.

Niskanen sairasteli alkukaudella. Palautuminen kovista kisoista oli vielä haastavaa, joten kiertueen keskeyttäminen oli järkevä ratkaisu. Onhan Niskasen kauden päätavoite kultamitalin voittaminen helmikuun lopulla alkavissa Planican MM-kisoissa.

Perttu Hyvärinen on parhaana suomalaisena Tourin kokonaistilanteessa sijalla 17. Hän on jäänyt kärjestä yli kaksi minuuttia.

Tour de Ski jatkuu keskiviikkona 20 kilometrin takaa-ajolla. Kilpailuun startataan tiistain tulosten perusteella.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Vilho Palosaari hienosti pisteille mäkiviikolla

Kommentoi Facebookissa