Kuhmon Kamarimusiikissa näkyy ja kuuluu nostalgia – suosikkiteoksista vanhoihin t-paitoihin

Konstantin Bogino ja Daniel Rowland tunnelmoivat.

Konstantin Bogino ja Daniel Rowland tunnelmoivat. (Kuva Stefan Bremer)

Taiteilijavieraina on alkuvuosien vakiokävijöitä kuten Izumi Tateno ja Seppo Kimanen.

FESTIVAALI Sunnuntaina 14.7. alkavaa 50. Kuhmon Kamarimusiikkia vietetään nostalgian merkeissä. Ohjelmassa on vuosikymmenten aikana tutuksi käyneitä suosikkiteoksia sekä merkittävimpiä Kuhmossa kuultuja kantaesityksiä. Beethovenilla alkava 71 konsertin ja kahden viikon mittainen festivaali päättyy lauantaina 27.7. konserttiin otsikolla 14 vuodenaikaa.

Juhlavuoden nostalgia näkyy myös Kuhmon maisemassa, sillä Kontion koulun perinteikkäät oranssit muovituolit ja festivaalin vanhat t-paidat ovat saaneet uuden elämän tilataideteoksina. Kaarina Kaikkonen on tehnyt 333 paidasta teoksen Kuhmo-talon lipputankoalueelle ja Kari Cavén on rakentanut kirjaston lähelle Baabelin tornin koulun tuoleista.

Nostalgiaa on tarjolla myös Stefan Bremerin valokuvanäyttelyssä Kuhmo-talossa ja Pekka Lehtisen julisteiden näyttelyssä Amatissa ja Salakamarissa. Kamarimusiikkikeskuksen Galleriassa puolestaan on esillä Vesa Varrelan lasitöitä.

Menneisiin festivaaleihin voi palata lisäksi juuri ilmestyneessä Juhani Koiviston kirjoittamassa kirjassa Kamarimusiikkia Kuhmossa – viisikymmentä ihmeellistä kesää, jossa palataan kamarimusiikkimuistoihin kuvin ja sanoin. Konserttipaikoissakin on nostalgiaa, sillä nyt järjestetään entistä enemmän festivaalin alkuaikoina tärkeitä perukkakonsertteja.

Taiteilijavieraina on useita Kuhmon Kamarimusiikin alkuvuosien vakikävijöitä kuten Izumi Tateno, Seppo Kimanen ja Yoshiko Arai. Tuttujen taiteilijoiden joukkoon tuo uutta väriä ylistäviä arvioita saanut tuore Tshaikovski-kilpailujen voittaja pianisti Alexander Kantorow. Mukana on muitakin Tshaikovski-kilpailujen menestyjiä, sillä viulisteista Marc Bouchkov sijoittui toiseksi ja Aylen Pritchin jaetulle neljännelle sijalle ja sellisti Senja Rummukainen tuli kuudenneksi.

Juhlavuosi ja nostalgia ovat kiinnostaneet yleisöä, sillä lippujen ennakkokysyntä on tänä vuonna ollut poikkeuksellisen vilkasta. Jo tässä vaiheessa on myyty loppuun seitsemän konserttia Lentiiran avajaistilaisuudesta lähtien.

Kuhmon Kamarimusiikki on Suomen vanhin ja kävijämäärältään suurin kamarimusiikin tapahtuma.

Lue myös: Savonlinnan Oopperajuhlat käynnistyy – ”Paljon hymyä ja kepeyttä, syvempiä tuntoja ja dramatiikkaa”

Kommentoi Facebookissa