Nainen ryöstettiin veitsellä uhaten metroasemalla – poliisi etsii uhria auttaneita silminnäkijöitä

Poliisin mukaan sivulliset auttoivat uhria mallikkaasti.

Poliisin mukaan sivulliset auttoivat uhria mallikkaasti. (Kuva AOP)

Tapahtuman jälkeen nainen sai apua mieheltä ja metroasemalla olleilta kahdelta naiselta.

RYÖSTÖ Helsingin poliisi pyytää kolmea silminnäkijää ilmoittautumaan, sillä he auttoivat ryöstön uhria Kontulan metroasemalla Helsingissä 9.7.2019. Poliisin mukaan keski-ikäiseltä naiselta ryöstettiin teräaseella uhaten laukku, jossa oli jonkin verran käteistä rahaa lompakossa. Poliisi tutkii epäiltyä rikosta törkeänä ryöstönä.

Rikoksen uhri kertoi odottaneensa metroa laiturilla, kun hänelle ennestään tuntematon mies oli tullut vaatimaan häntä kanssaan sivummalle muista laiturilla olevista ihmisistä. Sivummalla mies oli kysellyt naisen rahatilannetta ja uhannut veitsellä asianomistajaa. Naisen käsilaukussa oli lompakko, jonka mies oli vaatinut itselleen.

– Rikoksen tapahduttua ryöstön uhri saapui ilmoittamaan siitä henkilökohtaisesti Pasilan poliisiasemalle. Hän kertoi saaneensa kyydin miespuoliselta epäillyn ryöstön silminnäkijältä, jonka nimeä hän ei tiedä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Outi Petersohn-Järvinen Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisin mukaan tapahtuman jälkeen uhria auttoivat myös kaksi metroasemalla ollutta naista. Poliisi kaipaa uhria auttaneita naisia ja miestä ilmoittautumaan poliisille tapauksen selvittämiseksi. Poliisin mukaan sivulliset auttoivat uhria mallikkaasti.

Uhria auttaneita pyydetään ottamaan yhteyttä sähköpostitse: ryosto.helsinki@poliisi.fi tai puhelimitse: 0295 47 4130 (virka-aikana klo 8-16).

Lue myös: Väkivaltainen raiskaus metsikössä – poliisi etsii yöllä kello kolme alueella liikkuneita miehiä

Kommentoi Facebookissa