Kuljettaja menetti ajoneuvonsa hallinnan kuolonkolarissa – auto ajautui vastaan tulleen keulaan

Menehtyneet olivat vastaantulijoiden kaistalle ajautuneessa autossa. (Kuvituskuva Dreamstime)

Kaksi ihmistä menehtyi ja yksi loukkaantui liikenneonnettomuudessa Karkkilassa.

LIIKENNETURVALLISUUS Poliisi sai 11.1. iltapäivällä hieman ennen puolta viittä ilmoituksen liikenneonnettomuudesta valtatiellä 2, Karkkilasta hieman Forssan suuntaan. Tarkempi paikka oli Saarentien risteyksessä.

Onnettomuudessa oli osallisina kaksi henkilöautoa. Toisen henkilöauton kuljettaja ja matkustaja menehtyivät, ja toisen henkilöauton kuljettaja loukkaantui onnettomuudessa. Ajoneuvoissa ei ollut muita henkilöitä kyydissä.

Tilanne sai alkunsa, kun Forssan suunnasta kohti Karkkilaa ajaneen henkilöauton kuljettaja oli toistaiseksi tuntemattomasta syystä menettänyt ajoneuvonsa hallinnan. Auto oli ajautunut hallinnan menetyksen seurauksena vastaantulevan liikenteen kaistalle, törmäten vastakkaisesta suunnasta tulleen henkilöauton keulaan kylki edellä. Menehtyneet olivat vastaantulijoiden kaistalle ajautuneessa autossa.

Tutkinnanjohtaja komisario Hannu Kontola Länsi-Uudenmaan poliisista kertoo, että alustavasti tutkittavat rikosnimikkeet ovat liikenneturvallisuuden vaarantaminen, kuolemantuottamus ja vammantuottamus.

− Tutkintanimikkeet tarkentuvat tutkinnan edetessä. Tämän lisäksi asiassa tehdään kuolemansyyn tutkinnat. Myös tutkijalautakunta selvittää osaltaan tapahtunutta, Kontola sanoo.

Tapahtuma-aikaan tien pinta oli jäinen ja osittain luminen. Kyseessä oli suora tieosuus, missä nopeusrajoitus on 80 kilometriä tunnissa.

Lue myös: Kahden henkilöauton välinen nokkakolari – ohittamaan lähtenyt törmäsi vastaantulevan keulaan

Kommentoi Facebookissa