Kummallinen vainoamisjuttu käräjillä – sarjavainoaja syytti nyt naapuriaan

Syyttäjä vaati miehelle sakkorangaistusta vainoamisesta, mutta Pirkanmaan käräjäoikeus hylkäsi syytteen. (Kuvituskuva Fotolia)

Syytetty sanoi oikeudessa, ettei ole koskaan sanonut naapurin miehelle sanaakaan.

VAINOAMINEN Juontaja-näyttelijä Sami Hintsasen perheen vainoamisesta tuomittu mies oli jälleen käräjien asiakkaana. Tällä kertaa hän syytti erästä naapuriaan vainoamisesta. Naapuri oli kuulemma tuijottanut häntä liian pitkään.

Hintsasen perheen vainoamisesta tuomittu mies kertoi, että hänen naapurinsa oli pysähdellyt koiralenkillä ja jäänyt tuijottamaan ilman asiallista syytä. Asianomistajan mukaan naapurin mies oli samalla tavalla tuijotellut myös hänen vaimoaan. Teko kuulemma aiheutti pelkoa ja ahdistusta.

Tuijottelu vei tietenkin väitetyn tuijottajan käräjille. Syyttäjä vaati miehelle sakkorangaistusta vainoamisesta. Pirkanmaan käräjäoikeus hylkäsi syytteen.

Oikeusjuttu on kummallinen. Asianomistaja on itse sarjavainoaja. Hänet on tuomittu muidenkin naapureiden kuin Sami Hintsasen perheen vainoamisesta. Nyt hän siis itse syytti naapuriaan samasta teosta. Tapaus kuvastaa suomalaista naapurisopua parhaimmillaan.

Tuoreessa jutussa vainoamisesta syytetty mies kiisti syyllistyneensä rikokseen.

– Kyseessä on pelkkä häirintä. En ole koskaan sanonut naapurin miehelle sanaakaan, sanoi vastaaja, jota vastaan nostettu syyte siis hylättiin oikeudessa.

Tämä naapuri ei aio muuttaa pois kotoaan. Sami Hintsasen perhe sen sijaan vaihtoi maisemaa osittain sarjavainoajan häiriköinnin takia.

Käräjäoikeus totesi taannoin, että Hintsasen perheen vainoaminen oli erityisen törkeää, koska pelottelu kohdistui myös lapsiin. Yksi uusperheen lapsista oli syövän takia kuolemansairas, eikä hänkään välttynyt naapurin miehen häiriköinniltä ja pelottelulta.

Lue myös: Mies tuomittiin ex-vaimonsa vainoamisesta – ”Käy niin kuin paimenen vaimolle”

Kommentoi Facebookissa