Kuohuttaneesta henkirikoksesta tuomittu tehtailee rötöksiä – varkauksia, petoksia ja huumerikoksia

Jenna Lepomäen henkirikoksen esitutkinnan aikana Joona Hasselqvist ihaili rikollista elämäntapaa.

Jenna Lepomäen henkirikoksen esitutkinnan aikana Joona Hasselqvist ihaili rikollista elämäntapaa. (Kuvat Poliisi)

Joona Hasselqvist on ollut muutaman kuukauden sisällä neljä kertaa tuomiolla.

RIKOS Nuoren 18-vuotiaan Jenna Lepomäen tappo vuonna 2011 on yksi lähimenneisyyden kuohuttavimmista henkirikoksista. Kaksi nuorta miestä houkutteli Jennan Fuengirolaan Espanjaan. Miesten tarkoituksena oli tehdä Jennasta prostituoitu sekä käyttää häntä huumekuskina.

Jenna ei näihin suunnitelmiin suostunut. Sen jälkeen alkoi uhkailu, ja Jenna pääsi pakenemaan poliisin suojiin. Joona Hasselqvist onnistui houkuttelemaan tytön takaisin perheensä vuokraamalle huvilalle. Siellä Hasselqvist surmasi Jennan puukottamalla ja kuristamalla. Tytön ruumis löytyi kuukausien kuluttua läheisestä metsiköstä.

Joona Hasselqvist pääsi vankilasta syyskuussa 2016. Muutaman kuukauden sisällä hän on ollut Tampereella neljä kertaa tuomiolla muun muassa petos- ja huumausainerikoksista. Viime syksynä Hasselqvist raudoitettiin keskellä Tampereen Hämeenkatua. Hän oli anastanut Sokokselta 100 euron arvoisen olkalaukun. Tarvittiin useita vartijoita, ennen kuin pakoon pinkonut ja ankarasti vastarintaa tehnyt laukkurosvo saatiin rautoihin. Rötöksistään hän sai 660 euron sakot.

Tammikuussa Hasselqvist tuomittiin petoksesta 150 euron sakkoon. Hän oli myynyt netissä eräälle henkilölle olemattoman puhelimen 329 eurolla. Helmikuussa rapsahti 90 euron sakko lievästä petoksesta. Hasselqvist oli myynyt olemattoman Nintendo-pelikonsolin teuvalaiselle miehelle 290 eurolla.

Tällä viikolla Hasselqvistille luettiin syytteet seitsemästä petoksesta. Hän oli myynyt netissä eri puolilla maata asuville uhreille viisi pelikonsolia ja kaksi puhelinta. Syytteen mukaan hänellä ei ollut aikomustakaan toimittaa tavaraa ostajalle.

Olemattomien pelikonsoleiden ja puhelimien hinnat olivat noin 250–280 euroa. Syyttäjän mukaan rikos ei ole vähäinen. Syyttäjä vaati Hasselqvistille 35 päivän ehdotonta vankeusrangaistusta. Käräjäoikeus oli ankarampi ja tuomitsi 50 päivää vankeutta.

Joona Hasselqvist tuomittiin vuonna 2012 Jenna Lepomäen taposta 12 vuoden vankeuteen. Henkirikoksen tehdessään Hasselqvist oli 19-vuotias. Nuorena henkilönä hän istui tuomiosta neljä vuotta, ja pääsi sen jälkeen ehdonalaiseen vapauteen.

Tappotuomion jäännösrangaistuksen pituus on 3224 päivää. Syyttäjä vaati, että jäännösrangaistus määrätään osittain täytäntöönpantavaksi. Oikeus ei määrännyt jäännösrangaistusta istuttavaksi.

Lue myös: Tilastokeskuksen kylmät luvut – omaisuusrikokset vähenivät, seksuaalirikokset kasvoivat rajusti

Kommentoi Facebookissa