Kuolonkolarin syyt selvisivät – rattijuoppo aiheutti vastaantulijoille jopa elinikäisiä vammoja

Koska ainoa rikoksesta epäilty menehtyi onnettomuudessa, esitutkinta on päätetty ja asia ei etene syyteharkintaan.

Koska ainoa rikoksesta epäilty menehtyi onnettomuudessa, esitutkinta on päätetty ja asia ei etene syyteharkintaan. (Kuva AOP)

Liperin syyskuisen kuolonkolarin esitutkinta on saatu päätökseen poliisin toimesta.

ONNETTOMUUS Viime syyskuun lopulla Liperissä valtatiellä 17 Kuoringan kohdalla sattui henkilöauton ja hevoskuljetusperävaunua vetävän pakettiauton välinen kolari. Onnettomuus tapahtui, kun Joensuun suunnasta tullut henkilöauto lähti mutkittelemaan ja osui lopulta Kuopion suunnasta tulleeseen yhdistelmäajoneuvoon.

Rikoksesta epäilty henkilöauton kuljettaja menehtyi onnettomuudessa. Esitutkinnassa selvisi, että henkilöauton kuljettajalla oli tapahtuma-aikana veressä alkoholia 2,2 promillea, joten kuljettajaa oli syytä epäillä törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen lisäksi myös törkeästä rattijuopumuksesta.

Lisäksi kuljettajaa epäiltiin kahdesta törkeästä vammantuottamuksesta ja kahdesta vammantuottamuksesta, vastaan tulleessa pakettiautossa oli neljä henkilöä. Heistä jokainen sai eriasteisia vammoja, joista osa oli erittäin vakavia ja osa saattaa olla jopa elinikäisiä. Hevoskuljetusvaunussa onnettomuushetkellä ollut hevonen selvisi onnettomuudesta säikähdyksellä.

Esitutkinnassa suoritettujen kuulustelujen perusteella on syytä epäillä onnettomuuden syyksi sen, että henkilöauton kuljettaja menetti autonsa hallinnan päihtymistilansa ja liian kovan tilannenopeuden takia.

Koska ainoa rikoksesta epäilty menehtyi onnettomuudessa, esitutkinta on päätetty ja asia ei etene syyteharkintaan.

Lue myös: Ravihevonen pääsi ohjastajalta irti – hevosen ja miehen hengen vaatinut kuolonkolari valtatiellä

Kommentoi Facebookissa