Kuopion sapelihyökkääjä vangittiin – epäilty osallistui oikeuskäsittelyyn sairaalasta videoyhteyden välityksellä

Mies vangittiin todennäköisin syin epäiltynä murhasta ja yhdeksästä murhan yrityksestä.

Mies vangittiin todennäköisin syin epäiltynä murhasta ja yhdeksästä murhan yrityksestä. (Kuva Fotolia)

Poliisi on kuullut miestä jo useasti, mutta taustojen selvittäminen vaatii pitkäjänteistä tutkintaa.

VÄKIVALLANTEKO Vuonna 1994 syntynyt mies, jota epäillään Savon ammattiopistossa 1.10. tapahtuneesta väkivallanteosta, on vangittu Pohjois-Savon käräjäoikeuden käsittelyssä Kuopiossa. Mies vangittiin todennäköisin syin epäiltynä murhasta ja yhdeksästä murhan yrityksestä.

Vangitsemiskäsittely käytiin suljetuin ovin. Epäilty osallistui käsittelyyn Kuopion yliopistollisesta sairaalasta käsin videoyhteyden välityksellä.

– Esitutkinta jatkuu vangitsemiskäsittelyn jälkeenkin intensiivisesti. Epäiltyä on kuultu ja tullaan kuulustelemaan vielä useasti. Poliisi tekee samoin lukuisia muita kuulemisia. Meillä on jo varsin hyvä käsitys tiistaipäivän tapahtumien kulusta, mutta motiivin ja muiden teon taustojen avaaminen vaatii pitkäjänteistä tutkintaa ja epäillyn henkilöhistorian läpikäymistä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Olli Töyräs Keskusrikospoliisista.

Poliisi vahvistaa tässä vaiheessa, että väkivallan seurauksena menehtynyt nainen on vuonna 1996 syntynyt Ukrainan kansalainen. Nainen ja teosta epäilty mies opiskelivat molemmat Savon ammattiopistossa.

Syytteen nostamisen määräpäiväksi on määrätty 13. helmikuuta 2020.

Lue myös: Kuopion sapelihyökkääjän motiivi ei vielä selvillä – poliisi ampui kaksi laukausta pysäyttääkseen epäillyn

Kommentoi Facebookissa