KuPS ja Ilves varmistivat mitalinsa – JJK:n putoaminen sai sinetin

Ilveksen jälleen mitalikantaan luotsannut päävalmentaja Jarkko Wiss voitti pelaajana neljä Suomen mestaruutta.

Ilveksen jälleen mitalikantaan luotsannut päävalmentaja Jarkko Wiss voitti pelaajana neljä Suomen mestaruutta. (Kuva AOP)

Ilves saa jalkapallon SM-mitalin 32 vuoden jälkeen, KuPS vei hopeaa vuonna 2010.

JALKAPALLO KuPS ja Ilves varmistivat Veikkausliigassa mitalit itselleen, mutta joukkueiden järjestys jää kuitenkin päätöskierrokselle. KuPS voitti kotonaan JJK:n 2–1 ja Ilves PS Kemin 1–0. KuPS ja Ilves lähtevät päätöskierrokselle tasapisteissä, kuopiolaisilla on parempi maaliero.

Molemmat saavat ensi kaudella myös kansainvälisiä otteluita, sillä sijoitus Veikkausliigassa takaa niille paikan myös Eurooppa-liigan ensimmäiselle karsintakierrokselle.

JJK:n tappio tiesi samalla sitä, että jyväskyläläisten visiitti Veikkausliigaan jäi kauden mittaiseksi ja joukkue lähtee hakemaan vauhtia Ykkösestä. HIFK nousi dramaattisesti viime hetkillä kahden maalin takaa-ajoasemasta tasoihin 2–2 SJK:ta vastaan ja piti elossa mahdollisuutensa säilyä suoraan. PS Kemin ja HIFK:n eroa päätöskierrokselle lähdettäessä on kolme pistettä ja HIFK:lla on kemiläisiä parempi maaliero.

IFK Mariehamn tarrasi tiukasti neljänteen sijaan ja myös europeleihin, kun se voitti vieraskentällä RoPS:n 0–3. FC Lahden haaveet neljännestä sijasta kokivat kovan kolauksen, kun VPS palasi voittokantaan pitkän tauon jälkeen kukistamalla lahtelaiset 2–1. VPS ehti pelata 14 ottelua peräkkäin ilman voittoa. HJK sen sijaan otti kymmenennen peräkkäisen voittonsa voitettuaan FC Interin 1–3.

Veikkausliigan päätöskierros pelataan lauantaina 28.10. Mitalit jaetaan otteluissa, joissa Ahvenanmaalla kohtaavat IFK Mariehamn ja Ilves, Kemissä puolestaan PS Kemi ja KuPS.

  • Lähde Veikkausliiga

Kommentoi Facebookissa