KuPS löi HJK:n päätöskierroksella – HIFK:n kaudelle arvoisensa päätös

Kuva Veikkausliiga/ Risto Oksanen

Mestaruutensa jo aiemmin varmistanut HJK päätti kautensa tappioon KuPSin voitettua Helsingissä. Jumbo-ottelussa FC Lahti murskasi HIFK:n 6-1.

JALKAPALLO Veikkausliigassa pelattiin päätöskierroksella Helsingissä kärkiottelu HJKKuPS, jossa ei ollut panosta. HJK oli varmistanut Suomen mestaruuden jo viikko sitten.

KuPS kävi sunnuntaina hakemassa Helsingistä 1-0-voiton. Ottelun ainoaksi jäänyt osuma syntyi reilun puolen tunnin kohdalla, kun Jaakko Oksanen pääsi huudattamaan vieraskannattajia.

Upean uran Italian Serie A:ssa pelanneelle ja HJK:hon 16 vuoden tauon jälkeen palanneelle Perparim Hetemajlle Suomen mestaruus oli uran ensimmäinen.

– Aina olen halunnut voittaa mestaruuden. Minulla on ystäviä, jotka ovat voittaneet mestaruuden täällä. Enää en ole kaveriporukan ainut. Tässä sarjassa on ollut hyvin kilpailua, joten siksi tämä tuntuu kivemmalta, Hetemaj kommentoi ottelun jälkeen Ruudun haastattelussa.

Kannattajien touhu puhutti ottelussa jälleen. Peli keskeytettiin 80. minuutilla HJK-fanien soihtujen vuoksi. Peli pääsi jatkumaan, mutta vielä ottelun jälkeen HJK:n kannattajat yrittivät rynniä kentälle, mutta heidät saatiin aisoihin.

FC Honka ja FC Haka pelasivat Espoossa 1-1-tasapelin. Hongan pronssi oli varmistunut jo aiemmin. Kauden iloinen yllättäjä Haka sijoittui neljänneksi.

Turussa FC Inter kaatoi SJK:n 1-0. Interin lopullinen sijoitus oli viides ja SJK:n kuudes.

Haastajasarjan puolella Ilves kaatoi AC Oulun 2-0. AC Oulu sijoittui seitsemänneksi ja Ilveksen lopullinen sijoitus oli yhdeksäs.

IFK Mariehamnin kausi päättyi 2-2-tasapeliin VPS:n kanssa, mikä päätti IFK Mariehamnin kauden. Kausi jatkuu vielä Hakan, Interin, SJK:n, AC Oulun sekä VPS:n osalta taistelussa Konferenssiliigan paikasta.

Jumbo-ottelussa FC Lahti murskasi HIFK:n peräti 6-1. HIFK voitti kauden aikana ainaostaan yhden ottelun ja putoaa ihan ansaitusti Ykköseen ensi kaudeksi.

– Tässä ottelussa ei lisäaikaa pelata. Rumaksi repesi. Tässä kaudessa parasta on se, että nyt se on ohi. Kingit pitivät hauskaa ja meteliä vielä ottelunkin jälkeen. Ei auta, kohti tulevaa. Tämä kausi oli tässä, HIFK tiivisti painajaisen osuvasti Twitterissä.

HIFK:n tilalle Veikkausliigaan nousee KTP. FC Lahti karsii sarjapaikastaan Ykkösen nousukarsintojen voittajaa vastaan.

Teksti Otto Palojärvi ja Ville Hirvonen

Lue myös: HJK:lle kauden heikoin euroesitys – tyly tappio Bulgariassa

Kommentoi Facebookissa