HJK:lle kauden heikoin euroesitys – tyly tappio Bulgariassa

HJK hävisi Razgradissa Ludogoretsille maalein 0-2. (Kuva AOP)

Ludogorets voitti HJK:n Eurooppa-liigassa maalein 2-0.

JALKAPALLO HJK voinee heittää hyvästit haaveilleen, että europelit voisivat jatkua joukkueelta tällä kaudella vielä tulevana keväänä. Torstaina HJK taipui Bulgariassa Razgradissa pelatussa Eurooppa-liigan ottelussa Ludogoretsille maalein 0-2.

Ensimmäisellä puoliajalla Ludogorets odotetusti piti palloa. HJK kärkkyi tilaisuuksiaan vastahyökkäyksistä.

Ludogorets siirtyi johtoon 38. minuutilla. HJK:n puolustaminen oli laiskaa, mutta suurimman vastuun maalista sai ottaa HJK:n maalivahti Conor Hazard. Danny Gruperin maali meni sisään Hazardin käsistä.

Toiselle puoliajalle HJK:n valmentaja Toni Koskela teki taktisia muutoksia. HJK saikin painetta ja sillä oli pari hyvä paikkaa tulla ottelussa tasoihin.

Ottelu ratkesi 64. minuutilla Santeri Hostikan karmeaan virheeseen. Ludogoretsin Rick pääsi yksin läpi ja pystyi vaikeuksien jälkeen viimeistelemään joukkueelleen toisen maalin.

Kun peli oli 2-0, ei HJK:lla ollut paljoa jakoa. Joukkue näytti alistuvan kohtaloonsa. Lopussa Jukka Raitala sai vielä toisen varoituksensa ja joutui pelikieltoon tulevaan kotiotteluun AS Romaa vastaan.

Sevillassa Real Betis ja AS Roma pelasivat tasan 1-1. Betis johtaa lohkoa kymmenellä pisteellä ja Ludogorets on toisena seitsemällä pisteellään. Romalla pisteitä on neljä.

HJK:lla on koossa yksi piste viime viikon tasapelistään kotiottelussaan Ludogoretsia vastaan. Olisi jättiyllätys, jos HJK vielä pisteitä tulevissa otteluissa Romaa ja Betisiä vastaan nappaisi.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomen jalkapallon sarjajärjestelmä muuttuu

Kommentoi Facebookissa