Kuudennen sukupolven Opel Corsasta täyssähköversio – 136 hevosvoimaa ja 330 kilometrin toimintamatka

Viisipaikkaisen täyssähkö-Corsan 50 kW:n akun voi ladata pikalatauspisteessä 80 prosenttiin 30 minuutissa.

Viisipaikkaisen täyssähkö-Corsan 50 kW:n akun voi ladata pikalatauspisteessä 80 prosenttiin 30 minuutissa. (Kuva Opel)

Corsa-e:n kuljettajaa avustavat järjestelmät ovat yleensä suurempien kokoluokkien autoissa.

AUTOT Vuonna 1982 markkinoille tullutta Opel Corsaa on myyty maailmanlaajuisesti jo yli 13,6 miljoonaa kappaletta. Nyt julkistetun kuudennen sukupolven valikoimaan kuuluu täyssähkömalli Corsa-e, jonka toimintamatka on 330 km alustavien mittausten mukaan.

Opel on valmistanut autoja jo 120 vuoden ajan. Merkin tavoitteena on aina ollut tuoda viimeisin teknologia mahdollisimman monen autonostajan ulottuville. Viisipaikkaisen täyssähkö-Corsan 50 kW:n akun voi ladata pikalatauspisteessä 80 prosenttiin 30 minuutissa.

Ajotiloja on kolme – normaali, Eco ja Sport. Sport-ajotilassa Corsa-e vastaa kaasuun herkemmin. Eco-tila puolestaan pidentää toimintamatkaa. Corsa-e:n 136-hevosvoimaisen moottorin ja 260 Nm:n välittömän väännön ansiosta auto on ketterä ja nopeasti reagoiva. Corsa-e kiihtyy nollasta 50km/h nopeuteen vain 2,8 sekunnissa ja nollasta 100 km/h nopeuteen 8,1 sekunnissa.

Dynaamisesti muotoiltu Corsa-e on 4,06 m pitkä ja ketterä, viisipaikkainen perheauto. Coupemainen katto on 48 mm edeltävää mallia matalammalla, mutta pääntilasta ei sisätiloissa ole tarvinnut tinkiä. Kuljettaja istuu 28 mm aiempaa matalammalla. Auton matala painopiste tekee käsiteltävyydestä helpompaa. Sisätilat ovat nykyaikaiset ja mittaristot täysin digitaaliset, halutessaan Corsa-e:hen voi valita nahkaistuimet.

Corsa-e:ssä on useita teknologioita ja kuljettajaa avustavia järjestelmiä, jotka ovat yleensä suurempien kokoluokkien autoissa. Opel esittelee IntelliLux LED Matrix -valot niin sanottujen pienten autojen segmentissä ensimmäistä kertaa. Uusimman sukupolven korkearesoluutiokameran kontrolloimat kahdeksan LED-elementtiä sopeuttavat jatkuvasti valoja vallitsevien olosuhteiden ja ympäristön mukaan.

Uusi etukamera lukee liikennemerkkien lisäksi myös LED-kylttejä. Kulloinkin vallitseva nopeusrajoitus on nähtävissä kuljettajan näytöllä. Myös katvealueenvaroitin ja erilaiset pysäköintiavustimet kuuluvat uuden Corsan varustevalikoimaan. Live Navigation -toiminto kertoo reaaliaikaista tietoa liikenteestä. Lisäksi autolla on suora yhteys tiepalveluun ja hätäpuhelumahdollisuus.

Lue myös: Opel lanseeraa kahdeksan uutta mallia kahden vuoden aikana – aloitus uuden Corsan sähköversiolla

Kommentoi Facebookissa