Kuusikymppinen mies ampui tehokkaalla taljajousella poliisia – nuolista aiheutui konkreettista vaaraa

Mies käyttäytyi uhkaavasti poliisipartiota kohtaan eikä totellut poliisin käskyjä. (Kuvituskuva Poliisi)

Poliisi tutkii kahta murhan yritystä sekä virkamiehen väkivaltaista vastustamista.

MURHAN YRITYS Noin 60-vuotias mies ampui taljajousella useamman kuin yhden nuolen poliisipartiota kohti tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Liperissä. Poliisi on jatkanut tiiviisti 12.–13.7.2022 välisenä yönä Kallarintiellä poliisipartioon kohdistunutta väkivallantekoa.

Poliisi sai hieman kello kahden jälkeen aamuyöllä hälytystehtävän häiriökäyttäytymisestä. Paikalla ilmeni, että noin 60-vuotias paikkakuntalainen mies oli aseistautunut tehokkaalla taljajousella. Mies käyttäytyi uhkaavasti poliisipartiota kohtaan eikä totellut poliisin käskyjä.

Mies ampui taljajousella useamman kuin yhden nuolen poliisipartiota kohti. Ammutuista nuolista aiheutui paikalla olleille poliiseille konkreettista vaaraa, mutta tehtävää suorittaneet poliisit eivät loukkaantuneet tilanteessa. Myöhemmin poliisi otti miehen kiinni, eikä hän enää tehnyt vastarintaa kiinnioton aikana. Tilanteesta ei aiheutunut vaaraa sivullisille.

Mies on tällä hetkellä pidätettynä. Poliisi tutkii tapausta kahtena murhan yrityksenä sekä virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena. Poliisi aikoo esittää miestä vangittavaksi todennäköisin syin rikoksista epäiltynä perjantaina Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa.

Jos Kallarintiellä asuvilla on havaintoja tutkinnan kohteena olevista tapahtumista, poliisi pyytää ilmoittamaan havainnot Itä-Suomen poliisilaitoksen päivystysnumeroon 0295 415 455 tai sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Lue myös: Poliisi esittää 15-vuotiasta nuorta vangittavaksi tapon yrityksestä – ei ensimmäistä kertaa epäiltynä vakavista rikoksista

Kommentoi Facebookissa