Kylpyhuoneen selkeä trendi on viihtyvyys, kun halutaan rentoutua arkisten askareiden lisäksi. Kylpyhuoneen tulisi taipua myös moneen välttämättömyyteen kuten peseytymiseen ja vaatteiden huoltoon. Nämä ominaisuudet saattavat edellyttää pientä kunnostusta, jolloin kylpyhuoneremontti tulee puheenaiheeksi.
Ideointia ja suunnittelua
Kylpyhuoneen tiloja halutaan joskus ehostaa, jotta ne voidaan päivittää uuteen tyyliin tai tarpeeseen. Muutokset saattavat kummuta esimerkiksi elämänmuutoksesta tai asunnon vaihtamisesta, jolloin sen jälleenmyyntiarvoa halutaan parantaa. Syy voi olla kevyempikin, jolloin kylppäriin halutaan eri värimaailmaa tai uutta teknologiaa.
Moni turvautuu remontissa lainarahaan, josta lisätietoja tarjoaa muun muassa Omalaina.fi. Kylpyhuoneen rahoittaminen tulisi kuitenkin mahdollistaa ensisijaisesti säästöillä tai muulla valmiilla omaisuudella. Lainaraha on kuitenkin lainarahaa, eli siihen sisältyy aina kustannuksia ja muita ehtoja. Sen takia lainaa pitää aina harkita erittäin tarkoin.
Budjetti pitää rahoitustavasta riippumatta laskea tarkkaan ja siihen olisi hyvä lisätä saumaa yllättävillekin kustannuksille. Tällöin remontin tekeminen onnistuu todennäköisesti jouhevammin, kun suunnittelussa on varauduttu eri tilanteisiin.
Ideoinnin voi aloittaa melkeinpä mistä vain ja usein inspiraatio saattaa syttyä esimerkiksi sisustuslehden hienosta kuvasta tai ihaillun vaikuttajan aloitteesta. Ideoinnissa saakin olla melko vapaamielinen, koska se ei tunnetusti maksa mitään. Tässä vaiheessa villeimmätkin ideat saa tuoda esiin ja katsoa niiden toteuttamiskelpoisuutta.
Käytännön suunnitelma
Ideoinnista syntyneet ajatukset kannattaa niputtaa yhteen ja muodostaa niistä mahdollisimman selkeä kokonaisuus. Tämä tekee remontin käytännön suunnitelmista helpompia, koska remontissa pitää ottaa moni asia huomioon.
Remontin suunnittelun ydintarkoitus on luoda tie nykyisestä tilanteesta tulevaisuuden ratkaisuun. Silloin tärkeää on tarkistaa kylpyhuoneen rakenne, koko ja tekniset yksityiskohdat, jotka omalta osaltaan sanelevat remontin kulun. Niiden perusteella voidaan päätellä, ovat tietyt tavoitteet käytännössä mahdollisia.
Esimerkiksi kylpyhuoneen koko saattaa vaikuttaa ratkaisevasti tiettyjen tavoitteiden toteuttamiseen. Jos asunto sijaitsee kantakaupungin kupeessa ja sillä on rajoitettu määrä neliöitä, voi remontissa joutua tekemään kompromisseja.
Tutki siis kylpyhuoneen tila ja muut yksityiskohdat huolellisesti jo remontin suunnitteluvaiheessa. Tähän saa taatusti apua alan ammattilaisilta, joiden työtä helpottavat muun muassa asunnon pohjakuvat ja tiedot taloyhtiön ehdoista. Kun kaikki on selvillä, alkaa suunnittelu edetä varsin vikkelästi.
Kylpyhuone omaan elämäntyyliin
Kylpyhuoneremontissa tulisi ottaa huomioon myös elämäntyyli ja -tilanne. Suurperheellä on todennäköisesti eri tarpeet kuin esimerkiksi sinkkutaloudella. Lisäksi remonttia kannattaa ajatella pitkällä säteellä. Missä ollaan esimerkiksi viiden tai kymmenen vuoden päästä?
Jos ikääntyminen on lähellä, voi kylpyhuoneessa tarvita joitain apuvälineitä. Lisäksi tilan tulisi olla mahdollisimman esteetön ja helppokäyttöinen, jotta se palvelee käyttäjäänsä. Samaan aikaan kannattaa miettiä, miten remontti vaikuttaa asunnon houkuttelevuuteen vuokraajien ja ostajien silmissä.
Artikkeli on yhteistyökumppanimme tuottamaa sisältöä.
Kommentoi Facebookissa