Kymmenille alaikäisille myytiin huumeita – jutun päätekijät olivat itse 16- ja 18-vuotiaita

Poliisi on havainnut nuorten saavan myös muita huumausaineita samoilta henkilöiltä, joilta he ostavat kannabista.

Poliisi on havainnut nuorten saavan myös muita huumausaineita samoilta henkilöiltä, joilta he ostavat kannabista. (Kuva Fotolia)

Poliisi selvitti laajamittaisen marihuanan myyntiverkoston toiminnan Espoossa.

RIKOS Espoon poliisiaseman A-ryhmä on selvittänyt kesällä ja syksyllä Espoossa toimineen marihuanan laajan myyntiverkoston. Tutkinta lähti liikkeelle elokuun lopussa poliisipartion puututtua Leppävaarassa epäiltyyn huumausaineen käyttörikokseen partion tavattua kaksi marihuanaa polttanutta nuorta.

Asian esitutkinta on valmistunut, ja juttu on siirtynyt syyteharkintaan. Marihuanaa oli välitetty satoja grammoja kymmenille alaikäisille sekä nuorille aikuisille Espoon alueella. Jutun päätekijät olivat itse 16- ja 18-vuotiaita. Tutkittaessa tapausta paljastui lisäksi joukko muita marihuanan hallussapitoon, myyntiin ja välittämiseen liittyviä rikoksia.

Esitutkinnan aikana yksi henkilö on ollut vangittuna ja neljä henkilöä pidätettynä. Lisäksi kuulusteluja varten kiinniotettuna on ollut useita henkilöitä. Juttukokonaisuudessa on pidetty hallussa, myyty ja välitetty yhteensä lähes kahdeksan kiloa marihuanaa.

Poliisille tulee runsaasti ilmoituksia ja vihjeitä tapauksista, joissa jopa yläkouluikäiset nuoret ovat tekemisissä kannabiksen tai muiden huumausaineiden kanssa. Nuoret rahoittavat omaa käyttöään myymällä huumausaineita edelleen.

Poliisi kertoo huomiostaan, että nuoret ovat edellä kuvatun toiminnan kautta vaarassa ajautua sosiaalisiin ja taloudellisiin ongelmiin. Tästä merkkeinä ovat muun muassa valehteleminen vanhemmille omasta ajankäytöstä ja kaveripiiristä sekä jatkuva rahan tarve ja sen aiheuttama muu rikollisuus. Velkaantuminen aiheuttaa väkivallan riskin kasvua tai palvelusten tekemistä velan perijöille.

Poliisi on havainnut nuorten saavan myös muita huumausaineita samoilta henkilöiltä, joilta he ostavat kannabista. Myös rikosoikeuden kannalta huumausaineiden myyminen ja välittäminen alaikäisille on erityisen tuomittavaa.

Kommentoi Facebookissa