Kymmenkunta putosi eri puolilla Suomea heikkoihin jäihin – ”Reippailut kannattaa suorittaa mieluummin vaikka metsässä”

Poliisilla on ollut etelässä useita tehtäviä liittyen jäällä liikkujiin.

Poliisilla on ollut etelässä useita tehtäviä liittyen jäällä liikkujiin. (Kuvituskuva Itä-Uusimaan poliisi)

Eniten onnettomuuksia sattui Kuopiossa, jossa pelastettiin neljä henkilöä.

ONNETTOMUUS Kuulas pakkassää sai luonnossa liikkujat lauantaina monin paikoin kävelemään jäälle. Erityisesti eteläisen Suomen jäätilanne on kuitenkin arvaamaton ja vaihteleva, ja lumipeitteen alla olevan jään paksuutta on ollut myös vaikea arvioida.

Poliisi kertookin osallistuneensa useisiin pelastustehtäviin, muun muassa Tuusulassa pelastettiin heikkoihin jäihin pudonnut henkilö. Itä-Uusimaan poliisi varoittaakin Twitterissä varomattomuudesta.

”Aurinko paistaa ja sää on mitä mainioin ulkoiluun. Haluamme muistuttaa, että jää on ainakin Etelä-Suomessa paikoin varsin ohut. Reippailut kannattaa suorittaa mieluummin vaikka metsässä. Poliisilla on ollut tänään etelässä jo useita tehtäviä liittyen jäällä liikkujiin.”

Hollolassa kolme miestä lähti Paimenlahdessa kalaan, kun jää petti heidän allaan. Kaksi miehistä onnistui pelastautumaan avannosta itse, mutta kolmas nostettiin ylös uupuneena ja kylmettyneenä pelastuslaitoksen toimesta noin puolen tunnin kuluttua.

Mäntyharjulla kaksi henkilöä oli patikoimassa, kun toinen heistä putosi jään läpi lähellä rantaa. Mukana ollut kumppani onnistui vetämään syvään veteen pudonneen koiranhihnojen avulla ylös. Tampereen Pyhäjärvestä löydettiin hukkunut henkilö iltapäivällä.

Eniten onnettomuuksia heikoilla jäillä sattui Kuopiossa. Kallavedellä jäihin pudonnut retkiluistelija pelastettiin sivullisen toimesta pulkan avulla. Moottorikelkkailija vajosi jäihin Lamperinniemessä ja myös hänet pelastivat sivulliset, joilla oli vene käytössään. Myös Rönön lähellä kaksi kalastamaan lähtenyttä nostettiin veden varasta muiden jäällä liikkuneiden toimesta.

Poliisi huomauttaa, että huolimatta pakkaskaudesta jäät ovat silti useissa paikoissa vaarallisen ohuita ja jäätyminen on vasta alkanut.

Lue myös: Synkkä vuosi jäihin hukkumisissa – ”Talvet ovat lämpenemään päin, joten kalenteriin ei voi luottaa”

Kommentoi Facebookissa