Suurseurat Tappara ja Kärpät yllättävissä vaikeuksissa SM-liigassa

Kärpät on budjettinsa perusteella aina SM-liigan merkittävä mestarisuosikki

Kärpät on budjettinsa perusteella aina SM-liigan merkittävä mestarisuosikki. (Kuva AOP)

Matalalennossa olevat Tappara ja Kärpät jäivät lauantaina maaleitta. Molemmat ovat tällä kaudella alittaneet odotukset.

JÄÄKIEKKO SM-liigassa pelattiin lauantaina kuuden ottelun kierros. Sarjan pitkäaikaiset kestomenestyjät Tappara ja Kärpät hävisivät jälleen. Tappara hävisi Jukureille ja Kärpät Ässille.

Porissa Ässät oli parempi Kärppiä 3-0. Voittomaali syntyi maalittoman ensimmäisen erän jälkeen toisessa erässä, kun Samuli Aaltonen vei Liiga-uransa ensimmäisellä maalilla Ässät johtoon.

Päätöserässä Kärpät ei saanut kiriä käyntiin, mutta Ässät osui vielä kahdesti. Jasse Ikonen ja Miro Mäkinen muuttivat loppulukemiksi 3-0.

Vaikeaa kautta pelaava Kärpät putosi jo sijalle seitsemän. Ässät on nyt yhdeksäntenä.

Myös Tapparan vaikeudet jatkuivat. Se hävisi Jukureille 3-5. Jukurit teki kolmannessa erässä peräti kolme maalia ja jatkoi nousukiitoaan. Axel Rindell vietti kolmen tehopisteen iltaa ja vastasi myös voittomaalista päätöserässä.

Tappara putosi tuloksen myötä jo 10. sijalle. Jukurit on nyt sijalla 12.

Juttuvinkki: Historian paras Leijona-joukkue ei voittanut kultaa – Ruotsi romutti unelman

Jyväskylässä kohtasivat niin ikään vaikeaa kautta pelaava JYP ja sarjan kärkiryhmä Rauman Lukko. JYPin kurssi ei oiennut, vaan Lukko voitti rutiininomaisesti 2-0 Pavol Skalickyn ja Eetu Koivistoisen maaleilla.

Lukko jyrää sarjan kärjessä. JYP on viimeistä edellisenä.

Kuopiossa sarjakakkonen Ilves hävisi KalPalle 2-3. Miska Humaloja, Kai Kantola sekä Tuomas Vartiainen tekivät KalPan maalit. Teemu Lepaus ja Ville Meskanen vastasivat puolestaan Ilveksen osumista. Ilves on sarjassa edelleen toisena, KalPa nyt viidentenä.

SaiPa teki kierroksen yllätyksen. Se otti kolmannen perättäisen voittonsa ja kaatoi Pelicansin 4-2. Santeri Virtanen teki kaksi maalia lappeenrantalaisille. SaiPa on nyt Liigassa sijalla 11. Pelicans on kolmantena.

Vaasassa HPK:n synkkyys sai jälleen jatkoa. Se johti Sportia vastaan jo 3-1, mutta suli 3-4-tappioon voittomaalikilpailussa.

HPK on hävinnyt nyt kahdeksan ottelua putkeen ja pitää koko sarjan perää. Sport otti puolestaan kolmannen perättäisen voittonsa ja on sijalla 13.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Lukko jyrää sarjan kärjessä – HIFK:n puolustaja teki maaliennätyksensä

Kommentoi Facebookissa