Lukko jyrää sarjan kärjessä – HIFK:n puolustaja teki maaliennätyksensä

Pekka Virran valmentama Rauman Lukko lukeutuu SM-liigan suosikkeihin

Pekka Virran valmentama Rauman Lukko lukeutuu SM-liigan suosikkeihin. (Kuva AOP)

Lukko voitti perjantain huippuottelussa Kärpät. Myös muut SM-liigan kärkijoukkueet juhlivat voittoa.

JÄÄKIEKKO SM-liigassa pelattiin perjantai-iltana täysi seitsemän ottelun kierros. Kärkijoukkueet olivat vahvoilla.

Kaikki neljän parhaan joukossa olevat joukkueet eli Lukko, Ilves, Pelicans sekä HIFK pitivät pintansa.

Lukko kaatoi Kärpät 3-0 ja vankisti asemiaan sarjan kärjessä. Robin Press laukoi Lukon voittomaalin jo avauserässä ja Eetu Koivistoinen sekä Daniel Audette kaunistelivat vielä lukemia ottelun lopussa osumalla tyhjiin.

Lukko jatkaa sarjan kärjessä 48 pisteellään, Kärpät on nyt kuudentena.

Myös Ilves voitti. Se kaatoi Ässät Tampereella 4-2. Teemu Lepaus, Miro Nalli, Jarkko Parikka sekä Eemeli Suomi tekivät Ilveksen maalit.

Pelicans jatkoi puolestaan HPK:n alamäkeä niin ikään 4-2-voitolla. Miika Roine oli lahtelaisten sankari kahdella täysosumallaan. Pelicans on sarjassa kolmantena, HPK pitää perää.

Helsingissä HIFK kaatoi JYPin 3-2. Se nousi päätöserässä kahden maalin tappioasemasta voittoon Teemu Tallbergin, Sebastian Dykin sekä Joonas Lyytisen osumilla. Helsinkiläiset ovat sarjassa neljäntenä.

Viimeisellä minuutilla ottelun ratkaisseelle Lyytiselle maali jo kauden yhdeksäs ja samalla syntyi yhden kauden maaliennätys. HIFK pelasi laadukkaasti koko pelin, mutta tulosta alkoi tulla vasta viimeisessä erässä.

– Pitkä tauko oli peleistä ja kahdessa ensimmäisessä erässä ei saatu tuloksellisesti paikoista sisään. Näytettiin kyllä taas joukkueena sisua, kun noustiin kahden maalin takaa voittoon. Tärkeä kavennusmaali heti kolmannen erän alkuun ja tasoitus. Sen jälkeen saimme kyllä rummutettua paikkoja toisensa jälkeen. Mikäs sen parempaa, kun lähteä viikonlopun viettoon ja ottaa kolme pistettä, Lyytinen sanoi perjantaina Sport Contentille.

Juttuvinkki: Historian paras Leijona-joukkue ei voittanut kultaa – Ruotsi romutti unelman

Omasta ennätyksestään Lyytinen oli vaitonainen.

– Mitähän tuohon nyt sanoisi. Totta kai on hyvä, että tulee onnistumisia. Tehty työ tuottaa tulosta. En noita tilastoja hirveästi kyllä itse seuraa. Minulle on tärkeintä se, että joukkue voittaa ja saa kolme pistettä ja mennään mahdollisimman pitkälle, mutta totta kai se mieltä lämmittää, Lyytinen sanoi.

Lyytisen maalivire on johtanut tällä kaudella myös median suureen huomioon. Hän on Anton Lundellin ohella varmasti HIFK:n haastatelluin pelaaja tällä kaudella.

– Se on osa tätä työtä. Eipä siinä oikeastaan sen kummempaa. Annetaan lausahdukset ja mennään taas eteenpäin seuraavaan peliin ja harjoitukseen. Se arkinen työ on tärkeintä, Lyytinen linjasi.

Kouvolassa KooKoo voitti Tapparan 3-1. Aleksi Ainali oli kouvolalaisten hahmo tehoilla 1+1. Toista perättäistä hyvää kauttaan pelaava KooKoo on sarjassa viidentenä.

Kärjen takanakin toki pelattiin. Jukurit oli KalPaa parempi 3-2 ja Sport voitti TPS:n 2-1 voittomaalikilpailun jälkeen.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Suomen jääkiekolla menee nykyään lujaa – Nuorten Leijonien mitali odotettu tulos

Kommentoi Facebookissa