Lähtölaskenta alkanut? – Valtteri Bottakselta yllättävän suoraa kritiikkiä Mersulle

Valtteri Bottas ajaa Mercedes-tallissa jo viidettä F1-kauttaan.

Valtteri Bottas ajaa Mercedes-tallissa jo viidettä F1-kauttaan. (Kuva AOP)

Valtteri Bottaksen peittelemätön kritiikki Mercedestä kohtaan voi olla merkki siitä, ettei hän jatka tallissa enää ensi kaudella.

FORMULA 1 Valtteri Bottas ei salaillut tyytymättömyyttään Mercedes-tallin toiminnasta Ranskan F1-kisassa. Bottas jäi kisassa neljänneksi, mikä johtui pitkälti Mercedeksen tunaroinnista rengastaktiikassa.

Bottas oli ennen kisaa ehdottanut tallille kahden pysähdyksen taktiikkaa, mihin talli ei suostunut. Red Bull päätti kuitenkin käyttää kahden pysähdyksen taktiikkaa ja Max Verstappen ajoikin kisan voittoon ja Sergio Perez kolmanneksi. Bottaksella ei ollut kuluneilla renkaillaan jakoa pitää Red Bull -kuskeja takanaan. Hänen närkästyksensä ymmärtää hyvin.

– Mielestäni kahden pysähdyksen taktiikka olisi ollut voittava. Se on tietysti helppo sanoa näin jälkikäteen, mutta niin se vain nyt oli. Tiimi oli mielestäni liian keskittynyt siihen, että yhden pysähdyksen taktiikka olisi se paras, mutta eihän se ollut. Minulla ei ollut renkaita jäljellä enää ollenkaan viimeisen kymmenen kierroksen aikana ja yritin vain tuoda auton maaliin. Eihän tuo nyt kivaa ollut ollenkaan, Bottas sanoi Sky Sportsin mukaan.

Toiseksi kisassa jäänyt Bottaksen tallikaveri Lewis Hamilton oli lausunnoissaan diplomaattisempi. Hän ei syytellyt Mercedestä.
Mercedeksen tallipomo Toto Wolff väitti, ettei talli olisi voinut toimia rengastaktiikassaan toisin. Kisa olisi siinäkin tapauksessa kuulemma hävitty Red Bullille. Väitteen voi hyvin kyseenalaistaa.

Bottaksen suorapuheisuus voi johtua siitäkin, ettei hänellä ole tallipaikkaa ensi kaudeksi. Huhuja on ollut siitä, että Mercedes olisi jo päättänyt, ettei Bottas jatka tallissa 2022.

Wolff sanoi Channel 4:n haastattelussa, että vaihtoehtoja ensi kaudelle on kaksi. Ne ovat Bottas ja George Russell.

Tällä kaudella Russell ajaa Williamsilla, mutta hän lukeutuu Mercedeksen suojatteihin. Viime joulukuussa Russell tuurasi Hamiltonia Mercedeksellä Bahrainin kilpailussa, kun Hamilton estyi ajamasta koronavirustartunnan takia.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Max Verstappenille revanssi – Mercedes tyri taktiikassa

Kommentoi Facebookissa