Lapin poliisi etsi kahta koulumatkalla kadonnutta lasta – ”Jäädään leikkimään uuden kaverin kanssa”

Vanhempien ja aikuisten on hyvä kerrata lasten kanssa koulumatka ja muistuttaa kotiintuloajoista.

Vanhempien ja aikuisten on hyvä kerrata lasten kanssa koulumatka ja muistuttaa kotiintuloajoista. (Kuva Fotolia)

Kaksi samankaltaista kadonneen henkilön etsintätehtävää työllisti Lapin poliisilaitosta.

ETSINTÄ Keskiviikkona 15.9. Lapin poliisilaitos sai puoli neljän aikaan ilmoituksen huolestuneelta vanhemmalta, että alakouluikäinen lapsi ei ole saapunut koulusta kotiin. Koulupäivä oli päättynyt jo kello yhden aikaan ja vanhemmat olivat suorittaneet lähietsintää.

Lapsella ei ollut puhelinta mukana. Poliisipartio löysi lapsen neljän aikaan.

– Tässä taustalla on se tuttu tarina, että jäädään leikkimään uuden kaverin kanssa. Kaverilla oli lupa, mutta toisen osalta lupa oli unohtunut pyytää, toteaa Lapin poliisilaitoksen ylikonstaapeli Petri Rantala.

Lapin poliisilaitos sai vastaavan tehtävän samana päivänä puoli kuuden aikaan illalla. Niin ikään alakouluikäinen lapsi oli edelleen kotimatkalla koulusta, mikä oli loppunut puoli kahden aikaan. Kännykkää ei hänelläkään ollut matkassa, ja vanhemmat olivat suorittaneet lähietsintää sekä käyneet kavereiden luona kyselemässä.

Partio löysi lapsen puoli seitsemän jälkeen illalla pyörätieltä kaverinsa kanssa. Myös tässä oli jääty kaverin kanssa juttusille ja unohdettu ajantaju. Kummassakin etsintätehtävässä partio löysi lapsen pian ilmoituksen jälkeen.

– Lapsen ollessa kadoksissa, on vanhempien huoli valtava. Poliisi satsaa lapsen etsintätehtävään aina kaikkensa, ja myös näihin tehtäviin oli sidottu kaikki partiot Rovaniemen alueelta. Vanhempien ja aikuisten onkin hyvä kerrata lasten kanssa koulumatka, muistuttaa kotiintuloajoista ja siitä, että kännykkä pidetään mukana, jos sellainen on, muistuttaa Rantala.

Lue myös: Kadonnutta marjastajaa etsittiin koko yö – nainen löytyi lopulta poliisikoiran avulla

Kommentoi Facebookissa