Lapissa oli seurattu karhua moottorikelkalla – ampumalla haavoitettu eläin jätettiin luonnonpuistoon kuolemaan

Moottorikelkalla liikkeellä ollut tekijä oli tammikuussa ajanut kahden suden päälle.

Moottorikelkalla liikkeellä ollut tekijä oli tammikuussa ajanut kahden suden päälle. (Kuvituskuva Fotolia)

Lapin rajavartiosto paljasti törkeän metsästysrikoksen Maltion luonnonpuistossa Savukoskella.

METSÄSTYSRIKOS Lapin rajavartiosto tutkii epäiltyä törkeää metsästysrikosta Savukoskella. Esitutkinnan perusteella on syytä epäillä, että karhua on luvattomasti haavoitettu ampumalla huhtikuussa 2021 Maltion luonnonpuiston alueella.

Lapin rajavartioston suorittamassa esitutkinnassa on selvinnyt, että karhun jälkiä oli seurattu moottorikelkalla ja ampumisen jälkeen eläin oli jätetty haavoittuneena maastoon kuolemaan. Maastovalvontaa suorittanut Lapin rajavartioston partio löysi ja lopetti pahoin haavoittuneen karhun.

Erityisen paheksuttavan teosta tekee se, että maastoon haavoittuneena jätetty suurpeto voi olla huomattavan vaarallinen. Karhu ei tällöin pääse väistämään ihmistä luontaiseen tapaansa. Asiassa tehtyjen esitutkintatoimenpiteiden perusteella teosta epäillään tällä hetkellä yhtä henkilöä.

Lapin rajavartiosto pyysi helmikuun alkupuolella yleisöltä havaintoja 30.1.2021 tapahtuneeseen laittomaan sudenmetsästykseen Etelä-Sallan alueelta. Tapahtumasta saatiin yleisöhavaintoja, jotka kaikki on käsitelty ja tarkastettu.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että moottorikelkalla maastossa liikkeellä ollut tekijä oli ajanut kahden suden päälle ja jälkien perusteella vielä pyrkinyt tavoittamaan kolmatta eläintä. Lapin rajavartioston partion saapuessa tapahtumapaikalle toinen yliajetuista susista oli vielä hengissä pahoin vahingoittuneena ja se jouduttiin lopettamaan partion toimesta.

Lapin rajavartioston tekemässä esitutkinnassa ei ole selvinnyt rikoksesta epäiltyä eikä tapauksesta ole tähän mennessä saatujen tietojen perusteella enempää esitutkintatoimenpiteitä tehtävissä. Näin ollen esitutkintalain mukaan asian tutkinta on keskeytetty. Tutkintaa jatketaan, mikäli asiaan liittyen saadaan sellaista tietoa, jonka perusteella lisää toimenpiteitä voidaan suorittaa.

Lapin rajavartiosto kiittää kaikkia havainnoistaan ilmoittaneita ja ottaa edelleen vastaan kaikkia mahdollisia tapaukseen liittyviä tietoja. Vihjeet ja molempiin tapauksiin liittyvät tiedot voi ilmoittaa Lapin rajavartiostolle puhelimitse numeroon 0295 425 010 (LR johtokeskus) tai sähköpostitse osoitteeseen rikostorjunta.lr@raja.fi.

Lue myös: Jälleen yksi karhu oli saanut tassuunsa kiinni pienpetoraudat – kontio lopetettiin poliisin päätöksellä

Kommentoi Facebookissa