Olli Jokisen Jukurit yllätysvoittoon – nyrkkitappelu puhutti

Mikkelin Jukurit pelaa Olli Jokisen komennossa (Kuva AOP)

Mikkelin Jukurit pelaa Olli Jokisen komennossa. (Kuva AOP)

Mikkelin Jukurit voitti kärkijoukkue TPS:n 3-0. KooKoo pehmitti Raumalla Lukon 3-0.

JÄÄKIEKKO Olli Jokisen valmentama Jukurit on ailahdellut paljon kauden aikana ja jopa pelien sisällä, mutta tiistaina se sai kuitenkin aikaan hyvin ehjän esityksen. Jukurit kaatoi kärkiryhmä Turun Palloseuran tylysti 3-0.

– 60 minuuttia hyvää jääkiekkoa meiltä ihan ensimmäisestä vaihdosta lähtien ja se kesti koko pelin ajan, Jokinen kiitteli.

– Silloin kun oli paikka tehdä peliä, niin tehtiin peliä. Silloin kun oli syöttölinjat tukossa, niin pakit laittoivat kiekkoa nöyrästi lasin kautta ulos ja siirtokiekkoa keskialueelle. Kova työmäärä kaikilta pelaajilta ja olen ylpeä pelaajista. He saivat nyt myös palkinnon siitä duunista, mitä olemme koko kauden tehneet, Jokinen jatkoi.

Jokinen on kaivannut koko kauden Jukureilta kypsempää peliä ja nyt hölmöistä virheistä ei ollut tietoakaan.

– Tänään ei ollut sellaisesta tietoakaan. Pelaajat hyvin tunnistivat tilanteet, milloin on aika laittaa siirtokiekkoa ja kaikki olivat hereillä ensimmäisestä vaihdosta viimeiseen vaihtoon, Jokinen kehui.

Ottelun lopussa nähtiin vielä kunnon nyrkkihipat, kun Jukurien Oliver Larsen ja TPS:n Topias Haapanen tappelivat itsensä suihkuun. Jokisella oli tilanteesta omat epäilyksensä.

– Ja sitten vielä lopussa tuo (Oliver) Larsenin mylly. Pelitilannetappelu, mutta loistavaa meidän kannalta, että meillä on tuollaisia pelaajia, jotka puolustaa omiaan. Larsen on meille iso pelaaja. En tiedä sitten oliko jonkinlainen nouto kyseessä Tepsin puolelta, Jokinen epäili.

Rauman Lukko tuuletti viime keväänä Suomen mestaruutta, mutta uusi projekti Marko Virtasen alaisuudessa on alkanut vaisusti. Lukko on hävinnyt viidestä edellisestä ottelustaan kolme ja on vasta kahdeksantena sarjassa.

Tiistaina Lukko taipui kotonaan KooKoolle. Vierailija voitti tylysti 3-0.

– Jonkinlainen alku saatiin aikaiseksi, mutta sitten alkoi tulla harmittavia tilanteita. Ensimmäinen ylivoima ja siihen alivoimamaali vastustajalle. Sitten hetken päästä olimme saamassa ylivoiman, mutta sitten se muuttuikin niin, että olimme itse alivoimalla. Ne jäivät vähän harmittamaan, että vähän liian helposti notkahti siinä vaiheessa. Ei löytynyt selkärankaa siinä vaiheessa ja se oli varmasti käännekohta, Lukon päävalmentaja Marko Virtanen harmitteli pelin jälkeen.

– Ei me enää omalle tasolle päästy sen jälkeen. Ei löytynyt tänään sellaista vastuuta siitä omasta jutusta. Lopussa vielä yritettiin se mikä pystyttiin, mutta peli oli tavallaan siinä vaiheessa jo mennyt. Tänään ei kyllä ansaittu yhtään tämän enempää, Virtanen linjasi.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Jokerit takoi kammottavat lukemat – KHL:n kriisiseuralle rujo selkäsauna

Kommentoi Facebookissa