Jokerit takoi kammottavat lukemat – KHL:n kriisiseuralle rujo selkäsauna

Jokerit juhlii maalia (Kuva: Mikko Taipale / Jokerit)

Jokerit juhlii maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit murskasi Riian Dinamon maalein 8-0. Ilta oli selkeä todiste latvialaisjoukkueen vakavasta kriisistä.

JÄÄKIEKKO Jokerit oli tyly isäntä KHL:ssä sunnuntaina, kun vieraaksi Pasilaan saapui latvialaisjoukkue Dinamo Riika. Jokerit voitti ottelun maalein 8-0.

Ottelu oli alusta asti täyttä Jokereiden showta. Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli ollut 3-0 ja toisen erän jälkeen 7-0. Kolmas erä oli muodollisuus, jossa Jokereiden Jordan Schroeder sinetöi kypärätemppunsa.

Jokereiden amerikkalaispelaajat olivat illan tehotykkejä. Schroeder teki kolme maalia ja syötti lisäksi Veli-Matti Savinaisen tekemän avausmaalin. Brian O’Neill teki esityön neljään maaliin.

– Tämä oli todella sitoutunut esitys meiltä. Metallurgia vastaan pelasimme 54 minuuttia hyvin ja seitsemään minuuttiin päästettiin neljä maalia. Sitä käytiin aika tarkasti läpi. Tänään pelasimme tyylikkään, rauhallisen ja sitoutuneen pelin, Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki kommentoi seuransa nettisivujen mukaan.

Riian Dinamo on ollut KHL:ssä mukana sarjan perustamisesta saakka vuodesta 2008. Seura on ollut taloudellisesti tiukoilla, mutta toistaiseksi toiminta on pysynyt pystyssä toisin kuin esimerkiksi slovakialaisen Slovan Bratislavan tapauksessa, joka muutama vuosi sitten vetäytyi KHL:stä, kun rahoitusta ei pystytty takaamaan.

Riian Dinamon taloustilannetta kuvaillaan vaikeaksi. Huhut taloudellisesta tuskasta kiihtyivät tämän viikon alussa, kun seuran päävalmentajana toiminut venäläinen Stanley Cup -voittaja ja olympiavoittaja Sergei Zubov jätti tehtävänsä.

Jokerit on Dinamoa parempi joukkue, mutta niin suurta tasoeroa joukkueiden välillä ei pitäisi olla, että peli päättyy 8-0. Dinamossa pelaa kuitenkin pari kentällistä Latvian maajoukkuemiehiä sekä muita kansainvälisen tason kavereita.

Jokereiden voittoa ollenkaan väheksymättä sunnuntaina kuultiin myös hätähuuto Riian KHL-joukkueen kriisistä. Joukkueen pelaajat eivät olleet koko sydämellään mukana.

Jokerit on KHL:n läntisen konferenssin sarjataulukossa toisena tasapisteissä kärkijoukkue SKA Pietarin kanssa. Koko KHL:n sarjataulukossa Jokerit on viidentenä.

Dinamo Riika on läntisen konferenssin sarjataulukossa kymmenentenä. Pudotuspelipaikkaan sillä on matkaa vain neljä pistettä, mutta sunnuntain esitys kertoi niin suuresta kriisistä, että pudotuspelipaikka voi karata hyvissä ajoin ennen kauden päätöstä.

Toki monilla Riian Dinamon pelaajilla KHL ei ole kauden ainoa tavoite. Helmikuussa pelataan Pekingissä olympiaturnaus, jossa Latvia on mukana. NHL:ssä Latvialla on vain neljä pelaajaa, joten Dinamo Riian pelaajia mahtunee olympiajoukkueeseen useampia.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: TPS jyrää kärjessä – Jukurit jälleen jumbona

Kommentoi Facebookissa