TPS jyrää kärjessä – Jukurit jälleen jumbona

TPS juhlii maalia

TPS juhlii maalia. (Kuva AOP)

TPS johtaa SM-liigaa viiden pisteen turvin. Jukurit on jälleen viimeisenä.

JÄÄKIEKKO SM-liigan kärkijoukkueen Turun Palloseuran lentokeli sai jatkoa lauantainakin. Perjantaina TPS voitti Ässät vieraissa 3-2 ja lauantaina TPS pehmitti HPK:n 1-0.

Yksi maali siis riitti. Turkulaisten ainoan maalin viimeisteli toisen erän alussa ylivoimalla onnistunut superlupaus Juuso Pärssinen.

TPS on voittanut nyt kolme ottelua putkeen ja jatkaa sarjan piikkipaikalla. HPK:n kuherruskausi uuden päävalmentajansa Jarno Pikkaraisen kanssa on ohi ja joukkue matkaa neljän tappion putkessa. HPK on viimeistä edellisenä.

Vaikeaa kautta pelannut Tappara korjasi kurssiaan, kun se kaatoi vieraskentällä KooKoon 4-1. Tapparan ykköshahmo oli Anton Levtchi, joka tykitti tehot 2+1. Waltteri Merelä vietti myös kolmen tehopisteen iltaa. Hän saalisti tehot 0+3.

Tappara on sarjassa nyt yhdeksäntenä. KooKoo jatkaa toisena.

Tampereella Ilveksen hyvä vire sai jatkoa. Ilves otti jo neljännen perättäisen voittonsa kaatamalla KalPan 5-2.

Ilves on sarjassa nyt sijalla seitsemän. KalPa on sijalla 12.

SaiPan nousujohteinen vire sai jatkoa, kun se yllätti JYPin 5-3. SaiPa otti toisen peräkkäisen voittonsa ja nousi pudotuspeliviivan päälle sijalle 10. Kolme perättäistä tappiota kokenut JYP on sijalla 11.

Vaasassa Sport jatkoi Ässien alamäkeä voittamalla 1-0 voittomaalikilpailun jälkeen. Sport nousi kolmanneksi. Ässät nousi yhdellä pisteellään pois jumbopaikalta HPK:n ja Jukurien edelle.

HIFK kaatoi lauantaina Oulussa Kärpät maalein 5-2. HIFK pystyi samalla temppuun, missä kukaan muu ei ole vielä tällä kaudella pystynyt. Kärpät hävisi ensi kertaa tällä kaudella kotonaan Oulussa varsinaisella peliajalla.

HIFK on voittanut nyt kaksi ottelua putkeen ja noussut kuuden parhaan joukkoon. Kärpät on puolestaan hävinnyt nyt jo kaksi ottelua putkeen.

Olli Jokisen valmentamalla Mikkelin Jukureilla ei kulje SM-liigassa. Lauantaina Raumalla Jukurit taipui Lukolle maalein 1-4.

Lukko on voittanut nyt kaksi ottelua putkeen ja majailee sarjassa kahdeksantena. Jukurit putosi sarjassa viimeiseksi.

Teksti Ville Hirvonen ja Otto Palojärvi

Lue myös: HIFK pelasi viimeistä kertaa Hakametsässä – ”Haluttiin jäädä historiaan”

Kommentoi Facebookissa