Poliisi irtisanottiin sopimattoman käytöksen takia – ”Kyseenalainen yhteys rikoksen uhriin”

Irtisanominen on riitautettu ja asia on hallinto-oikeuden käsittelyssä.

Irtisanominen on riitautettu ja asia on hallinto-oikeuden käsittelyssä. (Kuva Fotolia)

Irtisanottu poliisi työskenteli rikostutkijana seksuaalirikoksia tutkivassa toiminnossa.

IRTISANOMINEN Helsingin poliisilaitos irtisanoi kesäkuussa poliisin, jonka katsottiin toimineen niin, että hänen käytöksensä on ollut omiaan vaarantamaan luottamusta poliisille kuuluvien tehtävien asianmukaisen hoitoon.

Irtisanottu poliisi työskenteli rikostutkijana Helsingin poliisilaitoksen Rikostutkintayksikössä seksuaalirikoksia tutkivassa toiminnossa. Henkilön hallinnassa olevilta laitteilta löytyi laitonta materiaalia ja lisäksi poliisilaitos katsoi hänen olleen kyseenalaisessa yhteydessä Helsingin poliisin tutkiman rikoksen uhriin.

– Kun tämä kyseenalainen yhteys rikoksen uhriin tuli esimiesten ja poliisilaitoksen johdon tietoon, saatettiin asia välittömästi poliisirikostutkintaan. Kun esitutkinnan kautta varmistui, että asiassa on syytä epäillä rikosta, aloitettiin henkilön osalta virkamiesoikeudellinen käsittely. Tämän lopputuloksena henkilö irtisanottiin 18. kesäkuuta 2021, toteaa poliisilakimies Kari Rauramaa Helsingin poliisilaitoksen Oikeusyksiköstä.

Irtisanominen on riitautettu ja asia on hallinto-oikeuden käsittelyssä. Käräjäoikeus on antanut henkilölle 25 päiväsakon tuomion 15. syyskuuta, mutta tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös: Poliisin voimankäyttö Elokapinan mielenosoituksessa syyteharkintaan – rikoksesta epäiltyinä kuusi poliisia

Kommentoi Facebookissa