Lapissa useita moottorikelkkaonnettomuuksia – ulkomainen mies menehtyi törmätessään puuhun

Moottorikelkkaonnettomuudet ovat yleisiä erityisesti matkailusesongin aikana Lapissa.

Moottorikelkkaonnettomuudet ovat yleisiä erityisesti matkailusesongin aikana. (Kuvituskuva Fotolia)

Moottorikelkkailija oli ollut safarin mukana, kun kelkka tuntemattomasta syystä ajautui ulos reitiltä.

ONNETTOMUUDET Lapissa on sattunut useita moottorikelkkaonnettomuuksia päivän aikana. Vakavin tapaturma sattui Muoniossa, jossa moottorikelkkaa kuljettanut kuoli ja kyydissä ollut matkustaja loukkaantui puuhun törmäyksen seurauksena.

Maanantaina iltapäivällä ulkomaalainen moottorikelkkailija oli ollut safarin mukana, yhtenä safarin jäsenenä, ja safari oli ajanut Muonion kylältä kohti Särkijärveä. Tuntemattomasta syystä moottorikelkkaa kuljettaneen mieshenkilön kelkka oli jälkien perusteella ajautunut ulos reitiltä reitin oikealle puolelle, ja lopulta moottorikelkka kuljettajineen oli törmännyt puuhun.

Moottorikelkan kuljettaja menehtyi saamiinsa vammoihin tapahtumapaikalla elvytysyrityksistä huolimatta. Matkustajana ollut ulkomaalainen naishenkilö kuljetettiin Lapin keskussairaalaan, mutta poliisin saamien tietojen mukaan hänen vammansa eivät ole vakavia.

Toisessa tapauksessa moottorikelkkailija törmäsi parkkipaikalla pysäköitynä olleen pakettiauton perään Kittilän Levillä. Naisen kuljettama moottorikelkka oli karannut käsistä matkailuyrityksen parkkipaikan välittömässä läheisyydessä. Nainen loukkaantui ja hänet kuljetettiin ambulanssilla jatkotutkimuksiin, kyydissä ollut mieshenkilö ei loukkaantunut.

Moottorikelkkailija loukkaantui myös moottorikelkan kaaduttua virallisella reitillä Kittilässä. Moottorikelkan vauhti oli ollut noin 50 km/h. Kelkkaa kuljettanut mieshenkilö loukkaantui lievästi ja hänet kuljetettiin Kittilän terveyskeskukseen jatkotutkimuksiin.

Lue myös: Moottorikelkkailijat ajoivat meren jäällä sulaan – toinen pystyi pelastautumaan itse rantaan

Kommentoi Facebookissa