Nuoret Leijonat murjoi Itävaltaa – uusi superketju teki selvää jälkeä

Nuoret Leijonat juhlii maalia. (Kuva Pasi Mennander/ Leijonat.fi)

Suomen huippuketju Ville Koivunen, Brad Lambert, Samuel Helenius teki kovaa jälkeä, kun Itävalta murjottiin nuorten MM-jääkiekossa maalein 7-1.

JÄÄKIEKKO Nuoret Leijonat jatkaa MM-kisoja Edmontonissa kahden kierroksen jälkeen puhtaalla pelillä. Sunnuntaina kaatui Saksa maalein 3-1 ja maanantaina Itävalta tylyin lukemin 7-1.

Suomen ja Itävallan tasoero oli valtava, eikä tulos yllättänyt millään tavalla. Suomen joukkueen päävalmentaja Antti Pennanen näki joukkueensa pelissä paljon hyviä asioita. Vaikka vastustaja köykäinen olikin, toteutti Suomen joukkue Pennasen mielestä hienosti hyökkäyspelinsä vahvuuksia.

– Oli kevyt vastustaja, se on selvä. Hyökättiin paljon ja luotiin maalipaikkoja. Se oli se isoin anti. Tehtiin paljon maalin edestä maaleja. Olen tyytyväinen siihen. Se varmaan palvelee meitä jatkossa. Pelaajat hallitsivat omia odotuksiaan hyvin, Pennanen sanoi lehdistötilaisuudessa.

Suomen tehoketjuksi on voitokkaissa otteluissa Saksaa ja Itävaltaa vastaan noussut Brad Lambert, Samuel Helenius, Ville Koivunen. Kolmikko värkkäsi Itävaltaa vastaan kolme maalia, joista kaksi viimeisteli Koivunen ja yhden Helenius. Lambert osui vielä kolmannessa erässä hyödynnettyään Itävallan maalivahdin tunaroinnin.

– He ovat hyviä pelaajia. Lambert on taitava ja nopea. Koivusella on hyvä peliäly. Helenius on fyysinen ja voittaa kaksinkamppailuja. Hyvä yhdistelmä, analysoi Pennanen kyseistä ketjua.

Pennanen myönsi, että tämä ketju on ylittänyt hänen odotuksensa.

– On se vähän yllättänyt. Hyvä kombinaatio. Vähän vaikea analysoida sitä ketjua. Ovat saaneet onnistumisia ja sitä kautta itseluottamusta.

Pennanen on luottavainen, että muutkin suurlupaukset saavat jatkossa onnistumisia. Koronaviruksesta toipunut Roby Järventie on nyt joukkueen vahvuudessa.

– Roby tuli hyvin sisään. Me tiedetään Joakim Kemellin laukaus ja lahjakkuus. Nähtiin jo muutama paikka. Ekaksi peliksi hyvä. Asiat, jotka pitää korjata, niin lähdetään parantamaan niitä.

Ottelussa nähtiin muutamia omituisia tuomaripäätöksiä, mutta Pennanen toivoo ryhmältään kurinalaisuutta.

– Otettiin liikaa jäähyjä. Se oli yksi ongelma, joka pitää korjata, hän sanoi.

Ruben Rafkin ei pelannut ensimmäisen erän jälkeen. Pennasen mukaan Suomi kokeili pelaamista kuudella puolustajalla.

– Haluttiin mennä kuudella. Annettiin peliaikaa Karri Aholle. Rubenilla ei ollut ehkä paras päivänsä, mutta hän on hyvä poika.

Maalivahdeista Leevi Meriläinen torjui voiton Saksasta ja Juha Jatkola Itävallasta. Joel Blomqvist ei ole vielä päässyt pelaamaan.

Pennanen paljasti, että maalivahdeista tehtiin päätös sillä perusteella, ketkä ovat parhaiten onnistuneet kauden aiemmissa maalivahtitapahtumissa.

– Meillä on kolme erittäin hyvää maalivahtia. Jatkola ja Meriläinen ovat olleet erinomaisia meidän tapahtumissa. Mun inhottavin tehtävä on valita, kuka pelaa.

Suomi on käytännössä varmistanut jatkopaikkansa. Seuraavana haasteena on keskiviikon Tshekki-ottelu.

– Tulee kova peli varmasti. Analysoidaan tämä peli ensin ja keskitytään Tshekkiin huomenna, Pennanen totesi.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Nuoret Leijonat kaatoi Saksan – mollattu Brad Lambert loisti

Kommentoi Facebookissa