Nuoret Leijonat kaatoi Saksan – mollattu Brad Lambert loisti

Suomi voitti Saksan nuorten MM-kisoissa maalein 3-1. (Kuva Pasi Mennander/ Leijonat.fi)

Suomi pehmitti Saksan jääkiekon nuorten MM-kisojen avausottelussa maalein 3-1. Superlupaus Brad Lambert järjesti esityöt Samuel Heleniuksen kahteen maaliin.

JÄÄKIEKKO Suomi aloitti jääkiekon nuorten MM-turnauksen Edmontonissa voitolla Saksasta maalein 3-1. Suomi oli ottelun alussa vaikeuksissa, mutta yksilötaitojen erot käänsivät pelin lopulta väistämättä Suomen eduksi.

Saksan jääkiekon juniorityö on kehittynyt viime aikoina roimasti. Suomen päävalmentaja Antti Pennanen kehuikin vastustajaa, eikä syyttä.

– Hermostunut alku oli meillä kiekollisessa pelissä. Saksan ikäluokka on yksi parhaimmista ikäluokista heillä pitkään aikaan. Oli erittäin työteliäs ja kurinalainen joukkue, eikä ollut helppo joukkue voittaa, Pennanen sanoi.

Oman joukkueensa pelaamisessa Pennanen näki paljon hyviä asioita, mutta korosti, että ylivoimalla pitäisi pystyä parempaan.

– Kokonaisuudessa kaikilla kentällisillä oli hyviä aihioita. Varmaan se isoin juttu on, että ylivoimaa pitää saada tehokkaammaksi ja paremmaksi. Saadaan Roby Järventiekin jossain vaiheessa mukaan, niin hän tuo sinne varmasti lisää, Pennanen totesi.

Suomalaisen jääkiekkoilun superlupauksella Brad Lambertilla on ollut SM-liigassa JYPissä vaikea syksy. Hätäisimmät ovat julistaneet hänet menetetyksi lupaukseksi.

Saksaa vastaan Lambert pelasi väkevästi. Hän syötti kaksi maalia Suomen voittaessa ottelun maalein 3-1.

Lambertin esitys ottelussa oli väkevä kokonaisuudessaan. Hän antoi merkkejä, että on paljon enemmän kuin ”muutaman tempun poni”.

– Tosi hyvä fiilis. Syksyllä oli vaikea saada tehopisteitä ja alkukaudesta oli vaikeaa. Koko ajan pysynyt itseluottamus korkeana. Uskon, että tehopisteet rupeaa sieltä tulemaan, Lambert sanoi ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.

Lambertin laukauksesta Samuel Heleniuksen kautta syntyi Suomen avausmaali. Helenius teki myös Suomen kolmannen maalin, johon Lambert järjesti loistavan esityön.

– Hele on tosi hyvä pelaaja. Tosi vahva kulmassa. Pystyy tekemään tilaa mulle ja Koivuselle (Ville). Tosi kiva pelata sen kanssa, kehui Lambert Heleniusta.

Lambertin arveltiin tulevan nuorten MM-turnaukseen Edmontoniin kovien paineiden keskellä. Pitäisihän hänen nostaa osakkeitaan tulevaa NHL-varaustilaisuutta silmällä pitäen.

– En tiedä, mitä odotuksia mulla silleen oli. Menee vaan kentälle koko ajan ja nauttii. Yrittää tehdä parhaansa, Lambert totesi turnauksen odotuksistaan.

Pennanen korosti ennen turnausta luottavansa Lambertin pääsevän tasolleen. Saksa-ottelun jälkeen Pennanen katsoikin Lambertin löytäneen itseluottamuksensa.

– Hänellä on vaikean syksyn jälkeen hyvä itseluottamus täällä. Pelaa pelottomasti. Kokonaisuudessaan se ketju pelasi hyvän ottelun. Oli kokonaisvaltaisesti meidän paras kentällinen. Hieno nähdä hänet tuossa iskussa, Pennanen sanoi Lambertista.

Maanantaina Suomi kohtaa Itävallan. Ottelu alkaa Edmontonissa paikallista aikaa kello 12.

– Mitataan palautumista ja valmistautumista. Aamusta aikaisin pitää valmistautua siihen peliin, totesi Pennanen seuraavasta haasteesta, jossa Nuoret Leijonat on selkeä suosikki.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Nuoret Leijonat MM-kultajahtiin Edmontonissa

Kommentoi Facebookissa