Lapsiasiavaltuutetun taksikulut nousivat uutisotsikoihin – ”Se on sellaista raakaa ja arkista työtä”

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila on hakenut virkaansa jatkokautta, mutta hän on myös SDP:n eduskuntavaaliehdokas.

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila on hakenut virkaansa jatkokautta, mutta hän on myös SDP:n eduskuntavaaliehdokas. (Kuva AOP)

Tuomas Kurttila on käyttänyt kolmen kuukauden aikana taksimatkoihin noin 5000 euroa.

LAPSIASIAVALTUUTETTU Uutissuomalainen paljasti tänään, että lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila on käyttänyt taksimatkoihin huomattavan summan. Uutistoimitus kävi läpi Kurttilan taksimatkat syyskuun alusta aina marraskuun 27. päivään asti.

Taksimatkoja kertyi 4 289,80 euron edestä, linja-automatkoja 71,30 eurolla ja junakuluja 678,54 euroa. Vielä kirjaamattomien kuittien kanssa taksikulut nousivat yhteensä 5 170 euroon.

Kurttila itse pitää kuluja asianmukaisina, ja hän on vastannut aktiivisesti sekä sosiaalisessa mediassa että blogissaan.

”Tänäkin vuonna olen tehnyt jo 49 virkamatkaa, Suomessa ja maailmalla. Se on sellaista raakaa ja arkista työtä.”

Suurimmat yksittäiset kulut taksimatkoista olivat Oulusta jyväskylään lähes 600 euroa ja Helsingistä Harjavaltaan noin 500 euroa.

”Tutkiva journalismi ei tunnistanut, että olen yhden päivän aikana vieraillut kolmellakin paikkakunnalla: Tampereella (UKK-instituutti), Helsingissä (Ensi- ja turvakotien liitto, Musiikkitalo) ja Turussa (Suomen ev.lut. kirkko).”

Oikeusministeri Antti Häkkänen kuitenkin kertoo, että ministeriö on jo lähettänyt Kurttilalle selvityspyynnön taksimatkoista.

Tuomas Kurttila valittiin lapsiasiavaltuutetuksi viiden vuoden virkaan vuonna 2013. Hän on hakenut jatkokautta, mutta on myös SDP:n eduskuntavaaliehdokas.

Lue myös: Taksi- ja kulukorvauskohulla oli odotettu lopputulos – vihreiden Jani Toivola jättää eduskunnan

Kommentoi Facebookissa